Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Charlie Lee’den Litecoin Eleştirilerine Cevap

Litecoin’in kurucusu Charlie Lee birkaç saat önce Litecoin ağının gelişimiyle ilgili bazı açıklamalarda bulundu ve sektördeki bazı soru işaretlerini giderdi.

Litecoin bundan birkaç gün önce kendi halving sürecini yaşamış, bununla birlikte ağdaki blok ödülleri 25 Litecoin’den 12.5 Litecoin’e düşürülmüştü. Sektördeki pek çok isim bu olayın Litecoin fiyatını olumlu yönde etkileyeceğini düşünüyordu.

Bloomberg tarafından yapılan bir habere göre ise halving Litecoin’i çok olumlu bir şekilde etkilemedi. Bunun sebebi ise Litecoin geliştiricileri. Bloomberg tarafından yapılan haberde Litecoin’deki geliştirici hareketliliğinin 2014’ten beri bu kadar düşük olmadığı belirtiliyor. David Tawil konu hakkında şu yorumu yapmıştı:

“Litecoin yatırımcıları artık teknik gelişmeleri çok önemli bulmuyorlar. Daha köklü bir gelişim istiyorlar. Arz-talep açısından baktığımızda bu teknik gelişmeler elbette mantıklı adımlar. Ama bunların etkisi önünde sonunda geçecek.”

Lee’den Cevap

Litecoin’in kurucusu Charlie Lee, Litecoin hakkında yapılan bu yorumlara kısa süre içerisinde yanıt vererek sosyal medya hesabından şunları paylaştı:

“Litecoin tasarım açısından Bitcoin’e benziyor ve geliştirici ekibimiz büyük ölçüde Bitcoin’deki değişimlere ayak sağlamaya çalışıyor. Bunu yapmak için tek bir geliştirici yeterli ve son birkaç yıldır bu görevi Adrian Gallagher üstleniyor…İddialara rağmen geliştirici ekibimiz boş durmadı.”

“Mayıs ayında yayınladığımız Litecoin Core 0.17.1 versiyonunun içinde 2018 yılında yayınlanmış Bitcoin kodları bulunuyordu. O yüzden insanlar GitHub’a baktıklarında ‘bunun çalışmaları 2018’de yapılmış’ diye düşünüp ‘Litecoin geliştiricilerinin bir yıl boyunca iş yapmadıklarını’ zannediyorlar.”

Genel olarak Litecoin geliştiricilerinin zannedildiği gibi boş durmadıklarını belirten Charlie Lee, yine de iletişim konusunda ciddi sorunlar yaşandığının farkında olduğunu ve bu sorunları çözmek için harekete geçeceklerini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment