Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Kendi Dijital Parasını Duyurdu

Çin Merkez Bankası yıllar süren çalışmaların ardından sonunda kendi dijital para projesini tamamlamayı başardı.

Bu açıklama Çin Merkez Bankası’nın kıdemli yöneticilerinden biri olan Mu Changchun’dan geldi. Changchun Çin Merkez Bankası’nın üstünde çalıştığı dijital para projesiyle ilgili pek detaylı olmasa da önemli bilgiler paylaştı.

Çalışmalar Tamamlandı

Changchun tarafından yapılan açıklamalara göre Çin Merkez Bankası, merkez bankası destekli dijital parasının prototipini tamamlamayı başardı.

Merkez Bankası’na bağlı olan Dijital Para Araştırma Grubu, bu para için gereken Blockchain altyapısını geliştirmeyi başardı. Ancak bu projede yalnızca Blockchain teknolojisinden değil başka teknolojilerden de faydalanılacak.

Çin’in Kendi Dijital Parası

Changchun tarafından yapılan açıklamalara göre Çin bu projeyi 2014 yılından beri tasarlıyordu. Ülkedeki yetkililer bu projeyle ilgili yıllarca araştırma yaptıktan sonra Merkez Bankası’nın dijital parasını tamamlamayı başardılar.

Bu dijital paranın özellikle dış ticaret ve miras işlemlerini kolaylaştırması, gecikmeli işlem sayısın azaltması bekleniyor. Ancak Çin’deki UnionPay Başkanı Shaofu Jun bu hedeflere ulaşmanın pek kolay olmayacağını düşünüyor. Jun tarafından yapılan açıklamalara göre Dünya genelindeki ülkelerin dijital para konusunda yeterli regülasyonlara sahip olmamaları, bu paranın kullanımını zorlaştıracak.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment