Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Libra Yöneticisi: Libra Birleşmiş Milletler’in İşine Yarayabilir

Facebook’un kendi dijital para projesi olan Libra, Birleşmiş Milletler’in (BM) işine yarayabilir.

Projenin başındaki isim olan Bertrand Perez, Birleşmiş Milletler’in Cenevre’de düzenlediği bir etkinliğe katıldı ve kripto paraların kullanım alanlarından bahsetti.

Perez etkinlik sırasında yaptığı açıklamalarda Libra gibi bir dijital para projesinin Birleşmiş Milletler için son derece kullanışlı olabileceğini belirtti.

Ülkelere Rakip Değiliz

Sosyal medya devinin dijital parasının 2020 yılı içerisinde kullanıma hazır hale gelmesi bekleniyor. Ancak konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmış değil.

Libra projesi Dünya genelindeki regülatörlerin tepkisini çekmeye de devam ediyor. Libra’nın yöneticileri ise Libra’nın ne kadar kullanışlı olabileceğini anlatmaya çalışıyorlar.

Bertrand Perez, Libra’nın tam anlamıyla bir “para birimi” olmadığını ve Facebook’un para konusunda herhangi bir ülkeyle rekabet etmek gibi bir niyetinin olmadığını vurguladı:

”Libra projesi kapsamında bir para politikası hazırlamaya çalışmıyoruz.”

Libra ve BM

Ülkelerin “parasal egemenliklerine” karşı herhangi bir tehdit oluşturmayacaklarını belirten Perez, yetkilileri Libra’ya daha farklı bir gözle bakmaya çağırıyor.

Kendisinin açıklamalarına göre Libra özellikle Birleşmiş Milletler gibi hükümetlerarası örgütler için epey faydalı olabilir. Çünkü Perez’e göre BM gibi örgütler, Libra’yı kullanarak yoksullukla çok daha etkili bir şekilde mücadele edebilirler.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment