Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Libra Geliştiricelerinden Dikkat Çekici İddia: Visa’dan 7 Kat Hızlı Olacak

Facebook’un dijital parası Libra projesinin geliştiricileri, bir makale yayımlayarak ortaya ilgi çekici bir iddia attı. Buna göre Facebook’un ödeme sistemi, Visa tabanlı ödeme sistemlerinden 7 kat daha hızlı olacak. Henüz geliştirilme aşamasında olan projedeki iddia gerçekleşirse bu durum, ileride Libra’ya büyük bir artı kazandırabilir.

Sosyal medya devi Facebook, Libra Association aracılığıyla kendi dijital parasını geliştiriyor. Bunun için Nova adlı bir dijital cüzdan da geliştiren dev şirket, kuracağı dijital ödeme altyapısını FastPay adlı yeni bir sistem ile desteklemeyi planlıyor. Bu sistemin saniyede 160 bin işlem kaldırabileceği belirtiliyor.

Libra ve FastPay iş birliği her şeyi değiştirecek

Makalede FastPay entegrasyonu ile alakalı daha farklı detaylara da yer verildi. Buna göre FastPay sayesinde ödemelerde aracı bir banka ihtiyacı ortadan kalkacak. Ayrıca yine FastPay, farklı ödeme yetkilileri için ortak hesap bakiyelerine sahip olma şansı getirecek.

Libra ve FastPay iş birliğinde FastPay’in altyapısını incelemek için bir dizi testler düzenlendiği açıklandı. Bu kapsamda Libra ekibi, bu testleri gerçekleştirmek için ödemelerde Amazon internet servislerini seçti. Ortaya çıkan verilere göre FastPay, saniyede 160 bin işlem gerçekleştirdi.

Bu işlemler ise 48 kanalda gerçekleşirken FastPay’e 1.5 milyon işlem yükü bindirdi. Eldeki mevcut verilere göre bu rakamlar, Visa bazlı ödeme sistemleriyle yapılan işlemler sonrası ortaya çıkan sonuçlardan yedi kat daha fazla.

Novi ile alakalı da bilgiler paylaşıldı

Facebook, çeşitli partiler arasında ödeme işlemleri yapılabilmesi için geçtiğimiz aylarda Novi isimli bir cüzdan uygulaması duyurmuştu. Facebook, uygulamayı henüz yayımlamadı. Ancak uygulamanın konseptini önceden açıklayan dev şirket, Novi ile insanların birbirlerine mesajlaşma uygulamaları üzerinden para gönderebileceklerini duyurdu.

Geliştirici ekip tarafından makalede Novi ile alakalı da detaylar verilirken Amerika kıtası içinde şimdiye kadar 100 milisaniyeden daha kısa sürede 80.000’den fazla işlemi yönetmeyi başardıklarını duyurdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!