Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Borsalar Ethereum (ETH) İşlemlerini Durduruyor! Neler Oluyor?

GÜNCELLEME (14:36) Infura geliştiricileri yeni bir duyuru yayınlayıp kullanıcılardan “özür dilediler” ve sorunu hala çözmeye çalıştıklarını açıkladılar. Bu sırada aynı sorundan etkilenen Blockchair, işlemlerin normal seyrinde devam ettiğini ve sorunun çözüldüğünü belirtti.

GÜNCELLEME (14:09): Bu güncellemenin, 5 Ekim tarihinde tespit edilen “2 kritik sorunu” gidermek için yapıldığı öğrenildi. Ethereum geliştirici ekibinin lideri, bu güncellemeye ayak uyduramadığı için Infura’yı suçlamamak gerektiğini söyledi.

GÜNCELLEME: Ethereum geliştiricilerinin bugün “sürpriz bir hard fork” yaptıkları, Geth client’ının güncellendiği ve Blockchair, Infura gibi operatörlerin bu güncellemeden geri kaldıkları öne sürüldü.

GÜNCELLEME (13:24): Binance CEO’su, borsadaki ERC-20 işlemlerinin normale döndüğünü duyurdu.

GÜNCELLEME (13:00): Infura ekibi, yaşanan teknik arızanın arkasındaki sebebi tespit ettiğini ve sorunu gidermeye çalıştığını duyurdu.

Upbit, Binance gibi dev kripto para borsaları arka arkaya duyurular yayınlayıp Ethereum (ETH) işlemlerini durdurma kararı aldıklarını açıkladılar. Kripto para kullanıcıları şaşırtan bu kararın Ethereum işlemleri için altyapı servisi veren Infura’nın yaşadığı teknik bir arızadan kaynaklandığı düşünülüyor.

Kripto para borsası Upbit bugün öğleden önce kullanıcılarına bir e-posta gönderdi ve borsadaki Ethereum (ETH) işlemlerini askıya aldığını açıkladı.

Bunun ardından Binance CEO’su Changpeng Zhao Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu ve ETH ve ERC-20 tokenları için para çekme işlemlerinin durdurulduğunu açıkladı.

https://twitter.com/cz_binance/status/1326456255515250693

The Block ekibinden Larry Cermak, bu durumdan etkilenen borsalar arasında Crypto.com’un ve Bithumb’ın da olabileceğini öne sürdü.

Ethereum’da neler oluyor: Sorunun kaynağı ne?

The Block haberine göre Upbit, Binance gibi borsaların ETH için aldığı bu işlem durdurma kararı Infura yüzünden kaynaklanıyor. Ethereum işlemleri için altyapı sağlayan Infura adlı firmanın teknik bir arıza yaşadığı düşünülüyor. Bu durum borsaların ETH ve ERC-20 tokenları için fiyat verisi çekmesini engelliyor. Infura ekibi tarafından TSİ 11:12’de yapılan açıklama şu şekilde:

“Şu anda Ethereum Mainnet’inin API’sında teknik bir arıza yaşıyoruz. Ekibimiz durumla ilgileniyor ve durumu en kısa süre içerisinde normale çevirmeye çalışıyor.”

Infura ekibi bunun ardından bir duyuru daha yayınlayıp sorunu gidermek için altyapı kapasitesini artırdıklarını ve sorunun kaynağını çözmeye çalıştıklarını aktardı. Infura sistemlerinin güncel durumu buradan incelenebilir:

ethereum-teknik-ariza

ETH fiyatı durumdan etkilendi mi?

En büyük ikinci kripto para olan ETH’in fiyatı şimdilik stabil bir şekilde ilerlemeyi sürdürüyor. Gün içerisinde 455 dolara kadar düşen Ethereum fiyatı şu anda bundan çok da uzak olmayan bir seviyeden, 470 dolardan işlem görmekte.

Bu sırada Ethereum’un 24 saatlik ticaret hacmi 10,9 milyar dolar; piyasa değeri ise 53,5 milyar dolar. ETH fiyatındaki bu artışa yeni duyurulan LiquidStake projesinin de katkıda bulunduğu düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!