Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum (ETH) Fiyatına Yükseliş Getiren LiquidStake Nedir?

Ethereum 2.0‘ye geçiş tarihi geçtiğimiz günlerde resmi olarak Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin tarafından duyuruldu. Her şey planlandığı gibi gider ve yeterli stake oranına ulaşılırsa Phase 0 aşamasına 1 Aralık 2020 tarihinde geçilmesi planlanıyor. Ancak şimdiye kadar çok az miktarda ETH stake edilmiş olması, önemli bir değişimin yapılmasını zorunlu kılmış gibi gözüküyor. Ethereum geliştiricileri de bu kadar az ETH stake edilmesinin önündeki sorunu, LiquidStake ile çözmeyi planlamakta ve bu konuda ilk açıklama yapıldı.

Bugün duyurulan LiquidStake, uzun süre boyunca yatırımcıların ETH fonlarının kilitli kalması sorununu çözecek gibi gözüküyor. DARMA Capital tarafından hayata geçirileceği belirtilen LiquidStake tam olarak ne ve neden ETH fiyatı bir anda 470 doların üzerine çıktı?

LiquidStake Nedir? 

Fonlarını staking ile Ethereum ağına yatıran kullanıcılar LiquidStake sayesinde hem USDC tabanlı kredi alabilecek, hem de ağın sağladığı staking ödülünden faydalanabilecek. Normalde yatırımcılar Ethereum 2.0 ağı için yatırdıkları fonlara, Ethereum 2.0’nin tüm aşamaları tamamlanana kadar ulaşamayacaktı. 1 Aralık tarihinde sadece Phase 0 sürecine geçişin gerçekleştirilmesi bekleniyor ve bunun devamında Phase 1 ile Phase 2 de bulunuyor. Bu da yatırımcıların ellerindeki ETH’leri nedeyse 2 yıl boyunca kilit altına göndermekten kaçınmasına neden oluyordu. LiquidStake ise USDC tabanlı krediler ile kullanıcıların bu endişesini bir nebze de olsa giderecek gibi gözüküyor.

50 milyon dolar, Ethereum 2.0’nin kaderini değiştirebilir 

Ethereum geliştirme stüdyosu ConsenSys firmasının eski demirbaşları Andrew Keys ve James Slazas tarafından kurulan DARMA, buna ek olarak Ethereum 2.0 için 50 milyon dolarlık ETH yatırımı da yapacak.

Kripto para sektörünün tanınan ismi Steven ise sadece 50 milyon dolarlık fon yatırımının bile Ethereum 2.0’ye geçiş için gerekli fon miktarını %35’lere çıkartabileceğini vurguladı.  Beaconcha.in verilerine göre basın saatine göre Ethereum 2.0 için gerekli fonların sadece %10,71’i tamamlandı.

Özellikle bugün Infura ve Ethereum ağı ile ilgili yaşanan sıkıntıdan sonra, böyle iyi bir haber topluluğa ilaç gibi gelebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!