Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Polychain Capital Yearn Finance (YFI) Arzının Yüzde 1.6’sını Kontrol Ediyor

Yatırım fonu Polychain Capital, Yearn Finance (YFI) için ayırdığı bütçeyi ayırarak toplam yatırımını 8.1 milyon dolara çıkardı. Ethereum tabanlı bir DeFi projesi olan ve Andre Cronje tarafından geliştirilen YFI token, şu an için 17 bin 300 dolardan işlem görmekte.

San Francisco merkezli bir yatırım fonu olan Polychain Capital, Bitcoin’den (BTC) daha pahalı olan Yearn Finance’e (YFI) yatırım yapmayı sürdürüyor. Ekim ayının son haftasında 329 YFI alan Polychain Capital, bu hafta YFI için ayırdığı bütçeyi artırdı ve 141 adet daha YFI token aldı.

Arzın neredeyse yüzde 2’si onun elinde

Andre Cronje tarafından geliştirilen Yearn Finance tokenın maksimum 30 bin adetlik arzı bulunuyor. YFI tokenın şu anda Bitcoin’den bile daha yüksek bir fiyattan işlem görüyor olmasının sebebi de bundan kaynaklanıyor. Polychain Capital, son haftalarda yaptığı yatırımla birlikte toplamda neredeyse 8.5 milyon dolarlık YFI token aldı ve şu anda toplam arzın yüzde 1.6’sını kontrol ediyor.

CoinGecko verilerine göre ilk Yearn Finance (yEarn) kullanıcıları onu 30 dolar gibi bir ücret karşılığında satın alabiliyorlardı. Bu token eylül ayının ortasında 40 bin doların üstüne kadar çıktı ve Bitcoin’in 20 bin dolarlık rekorunu ikiye katladı. Bu, YFI token fiyatının yüzde 55 binden fazla artış yaşadığını gösteriyor. YFI çizdiği bu grafikle sektörün en popüler tokenlarından biri haline gelmişken Messari araştırmacı Mason Nystrom’a göre şu anda içerisinde en fazla miktarda YFI tokenı barındıran 10. adresi Polychain Capital kontrol ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!