Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin (BTC), 16.000 Dolar Oldu: 2 Yılın Zirvesi!

Lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) fiyatı birkaç gün 15.500 dolar ve altı seviyelerde konsolide olduktan sonra birkaç saat önce yeniden harekete geçti. ABD’nin lider kripto para borsalarından olan Coinbase üzerinde 16.000 doları gören BTC/USD paritesi, tam anlamıyla 2 yılın zirvesine de ulaşmış oldu.

ABD’li yatırımcı Bitcoin mi alıyor? 

Coinbase kripto para borsası verilerine bakıldığında BTC’nin TSİ 21.09 itibarıyla 16.000 dolar seviyesine resmen ulaştığı görülüyor. Bunun devamında ani bir kırılma yaşayan BTC fiyatı bu yazının kaleme alındığı an itibariyle ise 15.950 dolar seviyesinden işlem görmekte. coinbase 16.000

BTC fiyatı Coinbase üzerinde 16.000 doları görse de Binance veya Bitstamp gibi kripto para borsalarında henüz 16.000 dolar direnci kırılamadı. Coinbase gibi ABD merkezli bir başka kripto para borsası Gemini üzerinde de BTC/USD paritesinin 16.000 dolara ulaştığı görülüyor. İki ABD merkezli borsada da 16.000 dolar seviyesine ulaşılması, bu yükselişin ABD kökenli olabileceğini gösteriyor.

Gemini BTC/USD

Altta gösterilen Binance’in BTC/USD grafiğine bakıldığında da ABD borsalarında 16.000 dolar seviyesine ulaşıldığı anlarda BTC fiyatının 15.960 dolar seviyelerinde takılıp kaldığı görülmekte.

btc-binance

Bitcoin fiyatında görülen bu yükselişin sebebi ise tam olarak bilinmiyor. Özellikle Joe Biden’ın başkanlığının kesinleşmesinden sonra yükselmesi beklenirken sert çakılan BTC, yine beklenmeyen bir hareketlilik ile yatırımcıları şaşırttı.

En çok şaşıran ve hazırlıksız yakalanan yatırımcıların ise 24 saat içerisinde 22,7 milyon dolarlık short pozisyon tasfiyesine katkı sağlayanlar olduğu söylenebilir. BTC’nin bu ani yükselişi short yani düşüş odaklı pozisyon açanlara 22,7 milyon dolar zarar ettirdi ve pozisyonları kapandı.

BTC short

Bitcoin fiyatı hangi seviyeye gidiyor? 

Türkiye’nin tanınan analistlerinden Dr. Hardfork ise BTC fiyatının 16.200 dolara kadar yükselebileceğinin altını çizdi.

Önde gelen Bitcoin analisti Josh Rager ise dün yayınladığı gönderisinde BTC için benzer bir boğa senaryosu ortaya koymuştu. Basın saati itibariyle düzeltme yaşamaya başlayan ve 15.900 doların altına inen BTC için uzmanların ortak görüşü 16.000 doların en önemli direnç noktalarından birisi olduğuydu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!