Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Libra İsviçre’de Ödeme Sistemi Başvurusunda Bulundu

Sosyal medya devi Facebook’un Libra isimli stabil kripto para birimini yürütmesi  için kurulan Libra Association, İsviçre’li regülatörlere ödeme sistemi lisansı almak için yeni bir başvuru yaptı.

İsviçre’nin finansal regülatörü FINMA konu hakkında yaptığı açıklamada Libra projesinden bir lisans başvurusu aldığını doğruladı. Kurum açıklamasının devamında Libra Association tarafından yapılması planlanan hizmetler için ekstra bir gözlem ve zaman gerektiğini de ifade etti:

”Libra ödeme token’lerinin piyasaya sürülmesinden ötürü Libra projesi tarafından planlanan hizmetlerin normal bir ödeme sisteminin ötesine geçtiği doğru. Bu da Libra’nın diğer lisans başvurularından farklı ve ek bir değerlendirmeye tabi tutulacağı anlamına gelmekte.”

Aslında Libra’ya özel muamele yapacak olan sadece İsviçre’nin finansal regülatörü FINMA olmadı. Libra ilk tanıtıldığı günden itibaren dünya çapında birçok regülatörün ilgisini üstünde topladı ve bu ilgi çoğunlukla iyi niyet gütmedi.

ABD’li regülatörler Libra’nın bu şartlar altında piyasaya çıkamayacağını belirtirken, Facebook vites yükselterek konu hakkında çalışması için birkaç lobi firması ile anlaştığını açıklamıştı. Libra’nın İsviçre veya başka bir ülke içerisinde istediği ödeme sistemi lisansını alması ise bunun ABD içerisindeki işlemlerini hızlandırıp kolaylaştıracaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment