Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tether 20 Milyon USDT Bastı!

Dünyanın hala toplam piyasa değerine göre en büyük stabil kripto para birimi konumunda olan Tether, toplam arzını arttırma konusunda oldukça kararlı olduğunu bir kere daha gösterdi.

Bitcoin fiyatının tekrardan 10.000 doların altına düşme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu şu günlerde hamle yapan Tether, 20 milyon adet USDT oluşturdu.

Tether yaptığı bu son hamle ile toplam piyasa değerine göre dünyanın en büyük altıncı kripto para birimi oldu ve değeri 4 milyar doların üzerine çıktı. Tether son yıllarda çok fazla eleştirilse ve bunun şeffaf olmadığı vurgulansa da USDT’nin 24 saatlik kazancı hala Bitcoin ile rekabet edip, yeri geldiğinde bunu geçmekte.

Bitfinex bundan birkaç gün önce de hiç beklenmeyen bir işe imza atarak Çin Yuanı endeksli stabil kripto para birimi CNHt’yi tanıtmıştı. CNHt direkt olarak Ethereum tabanlı bir ERC-20 token’i olarak piyasaya sürülecek ve değerini 1’e 1 oranında Çin’in itibari para biriminden alacak.

Bunun yanı sıra Çin de son haftalarda kendi ulusal kripto para birimini piyasaya sürme haberleri ile gündeme gelse de, henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment