Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Kurucu Ortağı, Hyperledger’a Katıldı!

Toplam piyasa değerine göre dünyanın en büyük ikinci kripto para biriminin kurucularından olan ve aynı zamanda Ethereum tabanlı yazılım stüdyosu ConsenSys’nin temellerini atan Joseph Lubin, Linux Foundation‘a bağlı blockchain konsorsiyumu Hyperledger‘a katıldı.

Lubin söz konusu hamleyi ConsenSys’nin en güncel Hyperledger prömiyer üyesi olmasından sonra attı. ConsenSys konu hakkında Çarşamba günü yaptığı açıklamada farklı blockchain ağları arasında iş birliğini araştırmak için bir grup oluşturduklarını ve bunun yanı sıra kurumsal seviyede blockchain ortamını desteklemek için de belirli standartlar oluşturacaklarını vurguladı.

Hyperledger’in şu an için finans, bankacılık, Nesnelerin İnterneti, tedarik zinciri, üretim ve teknoloji gibi farklı endüstrilerde yer alan 270’den fazla üye şirketi mevcut. Hyperledger buna ek olarak ConsenSys’nin de aralarında bulunduğu 22 prömiyer üyesi bulunuyor.

Hyperledger yöneticisi Brian Behlendorf konu hakkında yaptığı basın açıklamasında ne kadar çok ortağa ve teknolojiye ulaşırlarsa, o kadar güçlü bir vakıf haline geleceklerini ve blockchain tabanlı çözümlerde o kadar ileriye gideceklerini ifade etti.

Ethereum Hard Fork’u Yaklaşıyor

Bunun yanı sıra Ethereum beklenen Istanbul hard fork’u için yavaş yavaş adım atmaya başladı ve geçtiğimiz tarihlerde geliştiriciler test ağı için tarih verdi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment