Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Libra Projesi Engellenen Facebook, Yeni Ödeme Uygulamasını Tanıttı!

Facebook’un Libra stabil koin projesi dünyanın birçok yerindeki regülatörler tarafından baskılanmaya devam ederken, sosyal medya devi alternatif bir hamle yaptı ve yeni itibari para ödeme sistemi Facebook Pay’i piyasaya sürdü.

Libra’dan Farklı!

Facebook 12 Kasım tarihinde yaptığı duyuru ile Facebook Pay’in Messenger, Instagram, Facebook ve WhatsApp içerisinde ödeme yapılmasını sağlayacak bir sistem olduğunu vurguladı. Facebook yöneticilerinden Deborah Liu konu hakkında yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

”İnsanlar zaten alışveriş yapmak, bağış yapmak ve birbirlerine para göndermek için bizim uygulamalarımızı kullanmakta. Facebook Pay ödeme bilgilerinin güvenli olduğunu garanti altına alırken, bu işlemlerin daha kolay yapılmasını sağlayacak.”

Facebook, Libra projesinde yaşadığı olayların tekrar etmemesi için Facebook Pay’in ”mevcut finansal altyapı ve ortaklıklara dayandığını” vurguladı.  Facebook Pay ABD içerisinde bu hafta kullanılmaya başlanacak ve Facebook’un Pazar uygulamasından bu yöntemle ödeme yapılabilecek.

Facebook belki de son günlerde yaşanan çekilmeler ile birlikte Libra projesini terk etmeyi bile düşünüyor olabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment