Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Libra Zorlu Bir İlke İmza Atacak!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) da dahil olmak üzere 25 önde gelen merkez bankasının üst düzey yöneticileri Facebook’un Libra kripto para projesinin küresel finansal istikrara zararlı olup olmadığını tartışmak için Libra yöneticileri ile bir araya gelecek.

Libra temsilcileri 16 Eylül tarihinde Uluslararası Ödemeler Bankası’nın (BIS) bir iştiraki olan Committee on Payments and Market Infrastructure (CPMI) ile buluşacak. BIS’in uluslararası standart belirleyicisi olan ve aynı zamanda Finansal İstikrar Kurulu üyelerinden CPMI, İngiltere Merkez Bankası, Almanya Merkez Bankası ve New York Federal Rezerv’i gibi 28 önde gelen üye bankaya ev sahipliği yapmakta.

Bu aslında Libra’nın önde gelen regülatörler ve merkez bankaları yetkilileri ile bir araya geldiği ilk etkinlik olacak ve bu yüzden büyük bir öneme sahip.

Avrupa Merkez Bankası Kendi Kripto Parasını Piyasaya Sürebilir

Bütün bunların yanı sıra Avrupa Merkez Bankası yöneticisi Benoit Coeuere konu hakkında geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Libra’nın Avrupa Birliği içerisinde hizmet verebilmesi için karşılaması gereken standartların oldukça yüksek olduğunu vurgulamıştı.

Coeure 13 Eylül tarihinde yaptığı açıklamanın devamında artık merkez bankalarının kendi dijital para birimlerini piyasaya sürmeyi düşünmeleri gerekmesinin zamanının geldiğini ifade etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment