Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ABD, Üç Kripto Para Borsa Hackleme Grubuna Yaptırım Uygulayacak!

ABD, üç Kuzey Koreli gruba kripto para borsalarını hacklemenin de aralarında olduğu çeşitli siber suçlardan ötürü yaptırım uygulama kararı aldı.

13 Eylül tarihinde ABD Hazine Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Lazarus Group, Bluenoroff ve Andariel isimli üç grubun artık yaptırım listesine girdiği vurgulandı ve bunların 2017 ile 2018 yılları arasında Asya bölgesinde gerçekleşen 571 milyon dolarlık kripto para hırsızlığından sorumlu olduğu ifade edildi.

İlgili duyuru aslında Kuzey Kore’nin ikinci kripto para konferansını düzenleyeceği haberinden birkaç gün sonra geldi. Kuzey Kore ilkini geçtiğimi yılın Nisan ayında düzenledikten sonra bu konferansın başarılı geçtiğine karar vererek ikincisinin düzenlenmesinde hemfikir olmuştu.

ABD’li yetkililer ise bu konferansların göz boyamak için yapıldığını ve ilgili grupların hackleyerek elde ettikleri kripto paraları nükleer silah geliştirmesi için hükümete verdiğini düşünmekte. Kuzey Kore daha önce de Avrupa Birliği tarafından Coincheck gibi birçok ünlü kripto para borsasının hacklenmesinden sorumlu ülke olarak  etiketlenmişti. Kuzey Kore’li yetkililer yaptıkları açıklamada bunları yalanlasa da, özellikle 2018 yılında birçok Güney Kore merkezli kripto para borsasının hacklenmesi şüpheleri daha da arttırmıştı.

Lazarus isimli grup şu an için dünyanın önde gelen hack gruplarından birisi konumunda ve uzmanlar bunun Kuzey Kore hükümetine bağlı çalışanlardan oluştuğunu düşünmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment