Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir alternatif arayan insanlar Bitcoin’e yöneliyorlar

Kripto para fonu yöneticisi Travis Kling, Bitcoin’in parasını korumak isteyen yatırımcılar için adeta bir güvenli liman haline geldiğini söylüyor.

CNN’e konuşan Kling, Dünya genelindeki olumsuz ekonomik gelişmelerden etkilenmek istemeyen vatandaşların ellerindeki parayı Bitcoin’e dönüştürdüklerini düşünüyor.

Yeni Bir Hedge

Kling Bitcoin’in ortaya çıktığı ilk zamanlarda küresel finans piyasalarından bağımsız bir şekilde hareket ettiğini, şimdiyse bu durumun değişmeye başladığını söylüyor.

Kendisinin açıklamalarına göre Bitcoin artık makroekonomide çok daha önemli bir rol oynamaya başladı. Hatta Kling, Bitcoin’i bu neslin “en iyi yatırım fırsatı” olarak değerlendiriyor ve şu yorumu yapıyor:

”İnsanlar hükümetlerin, merkez bankalarının para politikaları hakkında, veri gizliliğiyle ilgili konularda bilinçlenmeye başladılar. Şu anda makroekonomik düzeyde çok ilginç bir dönemden geçiyoruz. Kripto paralar da sanki tam olarak bu gibi dönemler için tasarlanmış gibiler.”

Bitcoin’in sınırlı sayıda arzının olduğunu, merkezsiz olduğunu, herhangi bir ülkeye bağlı olmadığını vurgulayan Kling, Bitcoin’in içinde yaşadığımız çağa uygun olduğunu düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment