Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OKEx, Beş Önde Gelen Alt Koin’i Delist Ediyor!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan OKEx‘in Güney Kore Kolu, beş önde gelen kripto para birimini yeni uluslararası regülasyonlardan dolayı delist edecek.

FATF Kuralları Gizlilik Odaklı Kripto Paraları Vurdu!

OKEx’in Kore iştiraki olan OKEx Korea, yayınladığı bir blog gönderisi ile gizlilik odaklı kripto para birimleri Monero (XMR), Dash (DASH), Zcash (ZEC) ve bunlara ek olarak Horizen (ZEN) ile Super Bitcoin’i (SBTC) 10 Ekim tarihinde delist edeceğini açıkladı.

Borsa tarafından yapılan açıklamanın devamında söz konusu kripto para birimlerinin gizlilik odaklı olmalarından dolayı bunların Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesine Yönelik Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından getirilen regülasyonlara uyum sağlayamadığını belirtti.

Aslında 200’den fazla ülke teorik olarak 2020 yılının Haziran ayına kadar FATF tarafından getirilen yeni regülasyonları uygulamak zorunda kalacak. Yeni regülasyonlar arasında ise 1.000 dolardan fazla bir kripto para işlemi yapıldığında işlemi yapan göndericinin ve işlemi alan alıcının da kimliklerinin saptanması gerekli koşulmakta.

Bu da doğal olarak Monero gibi gizlilik odaklı kripto para birimleri ile yapılan işlemlerde geçerli olmuyor ve birçok kripto para borsası ilgili kripto para birimlerini delist ederek FATF’nin kurallarına uymayı tercih ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment