Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Facebook’un Libra Projesinde Çatlaklar Beliriyor

Facebook’un dijital para projesi olan Libra’yı destekleyen üç ortak bu projeden ayrılmayı düşünüyor.

Financial Times tarafından yapılan habere göre Libra projesini en başından beri destekleyen bazı kuruluşlar bu projeyi yeniden değerlendirmeye başladılar.

Libra Association

Libra adlı dijital para projesi için özel olarak kurulan Libra Association şu anda hala çok genç bir kuruluş. Ancak Financial Times gibi kaynaklara göre Libra Association’ın içerisinde şimdiden bazı çatlaklar görülmeye başladı.

Facebook kendi dijital para projesi için pek çok şirketle ortaklık kurmayı başarmıştı. Bunların arasında Mastercard, Visa, PayPal, Uber ve Spotify gibi dev isimler bulunuyor. Bu şirketlerin her biri projeye dahil olabilmek için 10 milyon dolar gibi bir ücret ödemek zorunda kaldı.

Başlangıçta her şey iyi gidiyor gibi gözükse de Facebook’un dijital para projesi özellikle son zamanlarda ağır bir eleştiri yağmuruna tutuluyor. Bu eleştirilerin çok büyük bir kısmının ABD’deki politikacılardan ve regülatörlerden geldiğini belirtmek gerekiyor.

Sorun Ne?

ABD’deki yetkililer Facebook’un dijital para projesinin güvenli olmadığını ve bunun Amerikan Doları’na zarar verebileceğini düşünüyorlar.

Görünüşe göre regülatörlerden gelen bu tepki Facebook’un ortaklarını şimdiden etkilemiş durumda. Financial Times’a konuşan ortaklardan birisi konu hakkında şu yorumu yapıyor:

“Regülatörlerle herhangi bir sorun yaşamak istemeyen ortaklar Libra’yı destekleme konusunda biraz zorluk yaşayabilirler.”

Facebook’a yöneltilen bir başka eleştiri ise şu şekilde:

“Regülasyonlarla ilgili çok daha önceden toplantı yapmak gerekiyordu. Regülatörlerin Libra hakkındaki görüşlerini almamız gerekiyordu ki bu sayede böyle bir tepkiyle karşılaşmamış olurduk.”

Şu an için herhangi bir somut açıklama yapılmış değil ancak Financial Times’a göre Facebook’un ortakları bu projeyi ciddi bir şekilde yeniden değerlendirme aşamasındalar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment