Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsalarında Hacim Dağılımı Nasıl?

Crypto Compare adlı bir araştırma sitesi, kripto para borsalarının hacimlerini karşılaştırdı ve ortaya oldukça ilginç sonuçlar çıktı. Buna göre, düşük dereceli rating alan ve ‘güvenilmez’ olarak nitelenen kripto para borsaları, sektördeki hacmin büyük bir çoğunluğunu tek başına ele geçirirken, buna karşın en büyük ve en güvenilir olarak gösterilen kripto para borsalarının hacimleri ise, bu rakamların çok gerisinde kaldı.

Yapılan araştırmada, kripto para borsalarından A üstü rating alan ve ‘en iyi’ olarak nitelendirilen üst kalite kripto para borsalarının, toplam hacmin yaklaşık sadece yüzde 5’ine hakim olduğu belirlendi. Buna karşın, kalitesiz ve güvenilmez olarak gösterilen kripto para borsalarının elde ettiği hacim ise yüzde 95 olarak dikkat çekti. Bu rakamlar, aslında hacimdeki aslan payının halen düşük seviye borsalarda kaldığının da net bir kanıtı oldu.

Örneğin düşük güven endeksine sahip olan L Bank adlı bir kripto para borsasının günde ortalama ev sahipliği yaptığı trade sayısının, Coinbase ve Binance gibi borsalara göre çok daha fazla olduğu belirtildi. Bu durum da, aslında bu borsalarda fake hacim sürecini bir kez daha gündeme getirdi.

Daha önce de kripto para borsalarının hacimlerinin büyük bir kısmının fake olduğu ile ilgili olarak raporlar ortaya atılmıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment