Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Libra’nın Endeksli Olacağı İtibari Paralarda Sürpriz Gelişme!

Milyarlarca kullanıcısı olduğu bilinen sosyal medya devi Facebook, şu sıralar tartışmalı stabil koin projesi Libra için ABD’li regülatörlerden onay almak için adeta deli gibi çabalıyor.

Bloomberg tarafından yayınlanan yeni bir habere göre ABD’li Senatör Mark Warner’ın sorduğu yeni bir soru üzerine Facebook Libra’nın endeksli olacağı itibari para birimlerini açıklamak zorunda kaldı.

Facebook, Libra’nın yaz döneminde yayınlanan white paper’ında bunun bir dizi itibari paraya, emtiaya veya algoritmaya endeksli olacağı ve bu sayede değerini hep koruyacağını vurgulamıştı. Facebook’un Senato’ya verdiği cevaba göre sosyal medya devi şu an için Libra’nın ABD Doları, Avro, Japon Yeni, İngiliz Sterlini ve Singapur Dolarına endeksli olmasını planlıyor.

Facebook’un endeksli olacağı itibari para birimleri arasında dünya devlerinden Çin’in itibari parasının da yer alması bekleniyordu ancak yapılan açıklamada bunun şu an için belirsizliğini koruduğu vurgulandı.

Uzmanlar Facebook’un Çin Yuanını endeksli olunacak rezerv para birimleri arasına almamasının, hem inanılmaz değer kaybetmesinden hem de ülkenin yakında kendi stabil kripto para birimini çıkartacak olmasından kaynaklandığını düşünmekte.

Çin Merkez Bankası geçtiğimiz birkaç aydır ulusal dijital varlık projesine hız kazandırdı ve bunun yakın bir zamanda piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment