Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lido Yükseltmesi Başarıyla Gerçekleşti, Ethereum Çekimleri Başladı: Fiyat Yükselişte!

Ethereum üzerindeki en büyük likit staking protokolü olan Lido Finance (LDO) sürüm 2 (v2) yükseltmesini tamamlarken stake edilmiş ETH varlıklarının da kilidi açıldı.

Lido Finance, kullanıcıların platform üzerinde kilitledikleri Ethereum varlıklarını çekebilmelerine imkan tanıyan kritik bir güncelleme olan sürüm 2‘ye yükseltildi. Topluluğa sunulan ve çoğunluk tarafından kabul edilen oylamanın 15 Mayıs tarihinde sonuçlanmasına paralel olarak LDO fiyatında iki gün içerisinde %17 yükseliş görüldü.

Habere konu olan bu yükseltme, kullanıcıların 1:1 oranında staked ether (stETH) karşılığında platformdan Ethereum çekmelerine olanak tanıyor. Halihazırda, yaklaşık 12 milyar dolar değerinde 6,1 milyondan fazla ETH, Lido aracılığıyla Ethereum ağında stake edilmiş durumda bulunuyor.

Kullanıcılar 15 Mayıs itibariyle Ethereum varlıklarını platformdan çekmeye başladı. Ortalama çekim süresi ağ yoğunluğuna bağlı olarak 1 ile 4 gün arasında sürüyor. Öte yandan LDO tarafından tahsis edilen 490 milyon dolar değerinde 270 bin ETH, ilk çekim taleplerinin hızlıca karşılanabilmesi ve yoğunluğun artmaması adına kullanılacak.

Ethereum ağında geçen ay itibariyle Şangay güncellemesinin hayata geçmesiyle birlikte ETH çekim işlemleri başlamıştı. Fakat LDO ekibi tarafından yapılan açıklamaya göre çok sayıda güvenlik denetimi nedeniyle para çekme işlemlerini kolaylaştırmak için fazladan bir ay gerekti ve nihayetinde süreç tamamlandı.

Celsius’dan 780 milyon dolarlık hamle

İflas eden kripto para şirketi Celsius, Lido platformunun staking varlıklarının kilidini açmasıyla birlikte 780 milyon dolar değerinde 428 bin stETH‘yi harekete geçirdi. On-chain verlerine göre cüzdanlar arası yapılan bu aktiviten kısa bir süre sonra 0,1 stETH çekmeyi deneyerek bir test işlemi gerçekleştiren Celsius, büyük olasılıkla alacaklılarına ödeme yapabilmek için bu varlıkların hepsini çekecek.

Geçtiğimiz günlerde On chain analitik platformu Arkham Intelligence’ın yayınladığı verilerde, Celsius’un staking hizmet sağlayıcısı Figment Services‘e 75 milyon dolar değerinde ETH transfer ettiği fark edilmişti.

CoinGecko verilerine haber akışının etkisiyle %17 yükselen LDO, 1,89 dolar seviyesinden 2,2 dolara kadar tırmandı. Market değeri bakımından 32. sırada yer alan proje yazım esnasında 2,19 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!