Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Konseyi Kripto Yasası MiCA’yı Resmen Kabul Etti

Avrupa Birliği’nin (AB) kripto para piyasasına dair regülatif çerçevesi MiCA, Avrupa Konseyi tarafından nihai onaya ulaştırıldı.

AB’nin kripto para piyasasına yönelik hazırladığı MiCA mevzuatı, 16 Mayıs tarihinde toplamda 27 üye devletin maliye bakanları tarafından imzalanarak resmi onaya kavuştu. AB, MiCA ile beraber dünyanın ilk büyük kripto yargı bölgesi olarak kaydedildi.

Yapılan açıklamada, kripto paralar daha önce olduğu gibi kripto varlık olarak adlandırıldı.

İsveç Maliye Bakanlığı konu hakkında, dijital varlık sektörünü düzenlemeye başlama sözlerini yerine getirdikleri için oldukça mutlu olduklarını ve kripto para piyasasında yaşanan son gelişmelerin bir düzenlemeye ihtiyaç olduğu konusundaki görüşleri desteklediğini öne sürdü. Bakanlık, kripto para piyasasına yatırım yapan Avrupa vatandaşlarını yeni mevzuatla beraber daha iyi koruyacaklarını ve sektörün kara para aklama ve suç faaliyetlerine konu olmasını engelleyeceklerini belirtti.

Avrupa Konseyi Çalışma Ekonomisi Başkanı Valdis Dombrovskis, dijital varlıklar ve kripto paraların ekonomik faaliyetleri ve inovasyonu yönlendirmek için büyük bir potansiyele sahip olduğunu ancak aynı şekilde suç faaliyetlerine destek olma konusunda da potansiyel barındırdığını dile getirdi. Dombrovskis, vergi kurallarını bu sorunları ele alacak şekilde güncellemenin ve çeşitli önlemler almanın ulusal idarelerin vergileri daha verimli toplamasına yardımcı olacağının altını çizdi.

Onay kapsamında mevzuatın önümüzdeki yılın haziran veya temmuz ayında yürürlüğe girmesi bekleniyor. Çalışmalarına 2020 yılının Eylül ayında başlanan MiCA, geçtiğimiz aylarda Avrupa Parlamentosu’ndan onay almıştı. Onaylanan MiCA ile birlikte kripto para şirketleri düzenleyici çerçeve altına alındı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!