Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Avrupa Parlamentosu MiCA’yı Onayladı: Kripto Yasası Ne Zaman Yürürlüğe Girecek?

Avrupa Parlamentosu, kripto para piyasasına getirilecek yasal düzenlemelerle ilgili MiCA mevzuatının düzenlemesine ilişkin nihai oylamayı onayladı.

Avrupa Birliği’nin (AB) kripto para sektörünün düzenlenmesine dair dönüm noktası olarak kabul edilen MiCA mevzuatı gün içerisinde Avrupa Parlamentosu tarafından oylamaya sunuldu. 38 olumsuz oya karşı 517 oy ile kabul edilen mevzuatın yasalaşma yolunda sonraki adıma geçtiği belirtildi.

Parlamento tarafından onaylanan mevzuatın Avrupa Konseyi’nin onayına sunulması bekleniyor. Her ne kadar uzmanlar, Avrupa Konseyi’nin nadiren parlamento ile karşıt kararlar aldığına dikkat çekse de mevzuatın yasalaşması için konseyin onayı gerektiğinin de altını çizdi. Ayrıca Parlamento tarafından onay alan MiCA’nın haziran ayında AB’ye ait resmi gazetede yayınlanması ve 2024 yılında yürürlüğe girmesi bekleniyor

Avrupa Parlamentosu üyesi Stefan Berger konu hakkında yaptığı açıklamada, MiCA’nın genç ve öngörülemeyen bir sektöre istikrar getireceğini ve Avrupa’yı blockchain ekosisteminin öncüsü yapacağını söyledi.

Kripto para ekosistemi aktörleri tarafından düzenleyici bir netlik getireceği ve inovasyonun özgür bir geliştirme ortamı içerisinde devam etmesini sağlayacağı düşünülen mevzuat, Avrupa’daki birçok lobi grubu ve kripto para kullanıcısı tarafından destekleniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!