Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Satoshi Dönemi Bitcoin Cüzdanından 9 Yılın Ardından 60 Milyonluk Transfer

Satoshi döneminden kalma 9 yıldır uykuda olan Bitcoin cüzdanı harekete geçti ve 60 milyon dolar değerinde 2 bin 71 adet BTC’yi transfer edildi.

On-chain analitik firması Lookonchain tarafından sağlanan verilere göre yaklaşık 9 yıldır hareketsiz bekleyen yatırımcı yüklü miktarda Bitcoin transferi gerçekleştirdi. Cüzdanında yaklaşık 178 milyon dolar değerinde 6 bin 71 Bitcoin bulunan yatırımcı, 60 milyon dolar değerinde 2 bin 71 BTC’yi transfer etti.

Cüzdan sahibi, 2013 yılında yaptığı 3,3 milyon dolar değerindeki bu Bitcoin yatırımı sayesinde 9 yıl içerisinde yaklaşık 175 milyon dolar kar elde etmiş oldu.

Yakın zamanda gerçekleşen bu transferin ardından geriye kalan 4 bin Bitcoin aynı cüzdanda bekliyor. On-chain verilerine göre erken dönem Bitcoin yatırımcısı 60 milyon dolar değerindeki Bitcoin’i bir borsaya değil bireysel başka bir cüzdana gönderdi. Cüzdandan bu transferin  neden yapıldığı bilinmiyor.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %1,2 değer kaybeden BTC, haberin kaleme alındığı esnada 28.874 dolardan işlem görüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!