Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lightning Labs Bitcoin Tabanlı Yeni Bir Uygulama Yayınladı

Lightning Network teknolojisini geliştiren Lightning Labs, Bitcoin ağı üzerindeki ilk masaüstü uygulamasını yayınladı.

Lightning Labs, orijinal Bitcoin ağında kullanılabilen yeni bir uygulama yayınladığı açıkladı. Şirket bundan bir süre önce Bitcoin’deki test ağı için bir uygulama geliştirmiş ve bunu kullanıma sunmuştu. Kullanıcılar bu uygulamada “sahte” Bitcoinler kullanabiliyor, uygulamayı deneyebiliyorlardı. Kullanıcılar, yeni yayınlanan bu uygulamada ise gerçekten pra gönderip alabilecekler.

Lightning Labs tarafından yayınlanan açıklamalar, şirketin bu uygulamayı geliştirirken Bitcoin’in temel ilkelerine olabildiğince sadık kalmaya çalıştığını gösteriyor. Hal böyleyken uygulamanın emanet usulüyle çalışmadığını ve kullanıcıların kendi Bitcoinlerini kendi başlarına kontrol ettiklerini ekleyebiliriz.

Bitcoin ağında yayınlanan bu uygulamanın gelişiminden başlıca sorumlu olan iki isim Tankred Hase ve Valentine Wallace, konu hakkında yayınlanan blog gönderisinde şu yorumu yapıyorlar:

“Bu uygulamyı yayınlarken Bitcoin’in ilkelerine olabildiğince bağlı kalmaya çalıştık: Gizlilik, güvenlik ve özerklik. Bunun için herkese olabildiğince iyi bir kullanıcı deneyimi sunmaya çalışacğız.”

Bitcoin kullanıcılarının günümüzde gerçek Bitcoin kullanabilecekleri Bluewallet, Zap ve Zeus gibi uygulamalar da bulunuyor. Ancak Lightning teknolojisinin gelişiminden sorumlu olan isimler tarafından kurulan Lightning Labs, şu ana dek Bitcoin ağında bu amaçla bir uygulama yayınlayan en büyük şirket olarak gösteriliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment