Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

SBI Group, ”Akıllı Kart” Formatında Kripto Para Cüzdanı Üreticisine 15 Milyon Dolarlık Yatırım Yaptı!

24 Nisan tarihinde Cointelegraph kaynağının aktardığı bir habere göre, Japonya’nın en büyük finansal kuruluşlarından birisi olan SBI Group, akıllı kart formatında kripto para cüzdanı üreten Tangem‘e 15 milyon dolarlık yatırım aktardı.

Yeni yatırım Tangem’in ana merkezini direkt olarak Kripto Vadisi olarak bilinen İsviçre içerisindeki Zug’a taşımasına yardımcı olacak. Tangem yeni yeri olan Zug’dan, banknotların donanım cüzdanı versiyonu gibi çalışan fiziksel akıllı kartları piyasaya sürmek ve bunların özelliklerini geliştirmek için çalışacak. Şirket yetkilileri konu hakkında yaptıkları önceki açıklamalarında, ürettikleri kartların günlük kripto para ödemeleri için kullanılmasını istediklerini belirtmişlerdi.

Tangem’in CEO’su Andrey Kurennykh konu hakkında şunları dile getirdi:

”Blockchain teknolojisinin uygulanabilirliğini insanların günlük hayatlarına getirmek, Tangem’in ana misyonudur. Bizim teknolojimiz birçok endüstrinin blockchain teknolojisinden gerçek anlamda yararlanmasını sağlayabilir ve bireylerin hayatlarını merkeziyetsiz ödeme çözümleri ile bağlayarak çok daha güvenli ve iyi bir hale getirebilir.”

Startup firması UBS’nin Moskova şubesi eski başkanı Anselm Schmucki tarafından kurulmuştu. Schmucki, Tangem’i ilk hayata geçirirken bunu İsviçrelilere özel finansal bilgiler ve Ruslara özel iletişim teknolojileri uzmanlığı ile oluşturduğunu vurgulamıştı. CEO Andrey Kurennykh’nin önderliği altında şirket İsviçre, Rusya, Singapur ve Hong Kong içerisinde 13 kişilik bir ekip haline geldi ve hala büyümeyi sürdürüyor.

Startup firması konu hakkında yaptığı açıklamada Tangem uygulaması üzerine çalışmaya edvam ettiklerini ve Cardano ile RSK gibi firmalara 25.000’den fazla akıllı kart tipi cüzdan satıldığını belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment