Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Disney, Bu Hamle ile Kripto Para Sektörüne Girebilir!

Kore basınında çıkan ve henüz doğrulanmayan iddialara göre, Walt Disney Corp. kısa bir süre içerisinde Güney Kore merkezli kripto para borsası Korbit ve Avrupa merkezli Bitstamp’in yeni sahibi olabilir.

Konuyla ilgili çıkan haberlerde kaynaklar; online bahis ve kumar sektörü devi NXC’nin sahibi Jung Ju Kim’in şirketteki yüzde 98.6’lık hissesini satmayı düşündüğünü ifade etti.

NXC’nin Nexon adı verilen bir şirketin yüzde 47 hissesine sahip olduğu ifade edilirken, Kim’in hisselerini alacak kişi aynı zamanda Nexon’daki hisselere de sahip olacak. Nexon ise, Güney Kore merkezli kripto para borsası Korbit ve Avrupa merkezli platform Bitstamp’de hatrı sayılır oranda hisseye sahip.

Kaynağa göre, Kim’in son derece yakın ilişkilerinin bulunduğu Disney, hisseleri alacak en güçlü şirket olarak ön plana çıkıyor. Disney’in yanı sıra Çinli internet devi Tencent ve Güney Koreli Kakao Corp da, bu hisselere talip olan diğer firmalar olarak dikkat çekiyor.

Bu hisselerin toplam değerinin ise 13 milyar dolara denk olduğu ifade ediliyor. Eğer bu satın alım işlemi gerçekleşirse, işte o zaman dünyanın en değerli şirketlerinden birisi olan Disney, indirekt olarak kripto para sektörüne giriş yapmış olacak.

Konuyla ilgili şu an için ne Nexon’dan ne de ilgili kripto para borsalarından bir resmi açıklama gelmezken, bu durum kripto para sektöründe de bir anda gündemin en üst sıralarına oturmayı başardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment