Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lightning Network, PayPal’ı Geride Bırakabilir

Kripto para piyasaları son dönemde gerçekten ktöü günlerden geçiyor ancak halen birçok otorite er ya da geç, kripto paraların birer ödeme metodu haline geleceğini belirtiyor bu konuda da başı Bitcoin’in çekeceğinden emin konuşuyor. Bu fikri gerçeğe dönüşterecek şey ne diye sorulduğunda ise alınan ortak cevap, genelde Lightning Network oluyor.

PayPal’ın yeni bir alternatifi olarak gösterilen LN, gerçekten de oldukça etkili bir ödeme aracına dönüşebilir. Örneğin PayPal’dan yapılan bir gönderim 0.05 dolar tutarken, LN’de ise bu ücretler görece daha az ve düşük değerli gönderimler, kesinlikle tüm processi yerle bir edebilir.

Bundan dolayı da, LN’nin bu avantajından birçok uygulama son dönemde faydalanmaya başladı. Özellikle PayPal ile gönderimi mümkün olmayan 0.06 dolar gibi rakamlar, LN ile çok kolay bir şekilde gönderiliyor.

Özellikle de yurt dışında faaliyet gösteren online casino şirketleri için gelir kaynakları kesinlikle bu tarz küçük komisyonlar. Bitcoin ağının normalindeki bekleme sürelerinin aksine LN için böylesi bir durum ortada yok ve ödeme kanalı açıksa, ödeme de yapılabiliyor.

Otoriteler, bu noktada LN’nin biraz daha kompleks olduğunu kabul ederken bununla birlikte yakın dönemde bu sorunun da çözülmesi ile birlikte gerçekten birçok şirket ve işletme için LN’nin önemli bir alternatif haline geleceğini belirtiyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment