Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lightning Network’de İlk Fiziksel Satın Alma Gerçekleşti

TorGuard tarafından sağlanan bir ödeme kanalı aracılığıyla VPN Router satın alan Reddit kullanıcısı /u/btc_throwaway1337’ye göre, iki gün önce Lightning Network’de ilk fiziksel işlem tamamlanmış olabilir.

Bitcoin’i küresel bir kullanıcı tabanı için ölçeklendirme amacıyla tasarlanan Lightning Network, kanal kapatıldıktan sonra yalnızca orijinal Bitcoin Blockchain’de kaydedilen işlemlerle ilgili bilgilerle Blockchain’deki iki kullanıcı arasında bir kanal açıp kayıt yapmalarını sağlar. Reddit kullanıcısı, TorGuard’ın bu servisi önerdiği bir tweet attığını söyledi:

Attığı gönderiye göre, alıcı bir kanal açtı ve ücret ödemeden işlemi anında tamamladı.Daha sonra şu yorumda bulundu:

“Geçen hafta sonu biraz ekstra zamana sahip olan normal bir BTC tutkunuyum. TorGuard’ın tweet’ini gördüm, onlarla temasa geçmeye karar verdim. Aylık abonelikten fazlasını satın almak için bir soru sordum, personeli bana LN üretim bilgisi verdi, bir kanal açtım, bir fatura aldım ve işte buradayız.Hepsi hızlı, kolay, ağrısız ve en önemlisi ani ve ücretsizdi! ”

TorGuard, halka açık bilgilerle birlikte c-Lightning Network ile ilgili olarak henüz ‘üretime hazır’ olmadığını belirten bir uyarı sundu. Şirket, sistemin kullanılmasından kaynaklanabilecek herhangi bir para kaybını karşılamayı teklif etti.

Lightning Network’de ilk fiziksel satın alımın tamamlanması, Bitcoin gelişiminde önemli bir dönüm noktası oldu.

Geçtiğimiz birkaç yıl içinde, Bitcoin ağında artan işlem ücretleri ve zaman, Bitcoin’in düşük fiyatlı ürünleri satın almasını neredeyse imkansız hale getirerek kullanıcıları diğer kripto para birimlerine geçmeye zorladı.

Anında ve ücretsiz işlem gönderme seçeneği, küçük satın alımların doğrudan Bitcoin ile yapılmasını sağlayabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment