Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Akbank Elektronik Para ve Ödeme Şirketi Kuruyor: AkÖde

Ülkemizin önde gelen bankalarından olan Akbank, elektronik para ve ödeme hizmetleri şirketi kuracağını duyurdu. Banka tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’una (KAP) yapılan açıklamaya göre Akbank, AkÖde adındaki şirket ile ödeme hizmetlerine odaklanacak.

12 milyon ₺ sermaye

Akbank’ın yüzde 100 oranında sahibi olacağı AkÖde, banka tarafından paylaşılan bilgilere göre 12 milyon TL sermaye ile kurulacak. Akbank tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’una yapılan açıklamayı aşağıda bulabilirsiniz:

“Bankamız Yönetim Kurulu tarafından, Bankamızın %100 oranında sahibi olacağı AkÖde Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş. ünvanı ile İstanbul’da faaliyet göstermek üzere 12.000.000.- TL. sermaye ile anonim şirket statüsünde yeni bir şirket kurulması, şirket kuruluşuna ilişkin gerekli başvuruların yapılması, yasal izinlerin alınması ve diğer tüm işlemlerin yerine getirilmesi için Genel Müdürlüğe yetki verilmiştir.”

Akbank’ın geçtiğimiz sene Ripple ile yaptığı anlaşma dolayısı ile yeni gelecek olan AkÖde projesinin alt yapısının Ripple olacağı söyleniyor.

Kaynak: Webrazzi

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment