Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lihtenştayn Bankası Kurumsal Yatırımcılar İçin Kripto Para Alım Satım Platformu Kurdu!

Lihtenştayn içerisindeki özel bir banka, kurumsal yatırımcılar için kripto para alım satım platformu ürettiğini açıkladı. Balzers tabanlı Bank Frick, konu hakkında yaptığı açıklamada bu hizmeti yeni iştiraki DLT Markets AG aracılığıyla yapacağını da duyurdu.

20 Şubat tarihinde banka tarafından yayınlanan bir açıklamaya göre, DLT Markets sahip olduğu müşterilere birkaç kripto para borsasından kripto para alma veya satma alt yapısı sağlayacak. Şirket açıklamanın devamında yatırımcılara ”düzenlenen bir alt yapı ve ortamda kripto para alıp satma imkanı” verdiklerini ve bunun aynı menkul kıymet alım satımı işlemleri gibi güvenli bir alt yapı üzerinden yapıldığını ifade etti.

İlgili birim alım satım desteği vermenin yanı sıra emir verilerini de düzenleyecek ve risklere karşı da olağanüstü güvenlik sunacak. Bank Frick bunun yanı sıra kripto para alım satımı yapan kurumsal yatırımcılar için depolama hizmeti de sunacağını belirtti. Banka kurumsal yatırımcıların kripto para alım satımı yapmak için öncesinde kara para aklamayı önleme ve müşterini tanı protokollerinden geçmeleri gerektiğini de hatırlattı.

DLT Markets’in CEO’su Roger Wurzel, daha önce Deutsche Bank bünyesinde türev ürünlerinin alım satımı konusunda oldukça tecrübeli bir isim olarak bilinmekte ve konu hakkında şunları ifade etti:

”Kurumsal yatırımcılara yeni dijital token varlık sınıfı alanında eşsiz bir piyasa teklifi sunuyoruz. Bizim tamamiyle regüle edilen platformumuz sayesinde, dijital tokenlerin ve kripto para birimlerinin alım satımı konusunda profesyonel bir hizmet vermekteyiz.”

Geleneksel bankalar özellikle 2018 yılının ikinci yarısından itibaren kripto para odaklı ürün ve hizmetlerini arttırmaya başladılar ve bu oldukça iyi bir gelişme.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment