Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lihtenştayn’da Postaneye Gidip Bitcoin Alınabilecek

Lihtenştayn’daki resmi posta idaresi olan Post AG, kripto para yatırımcılarına özel yeni bir hizmet sunmayı planlıyor.

Lihtenştayn’ın resmi posta idaresi, geçtiğimiz gün bir basın duyurusu yayınlayarak kripto para yatırımcılarına özel bir hizmet geliştirdiğini açıkladı. Ülkedeki kripto para yatırımcıları, Lihtenştayn’ın başkenti olan Vaduz’daki Post AG ofislerine giderek ellerindeki itibari parayı Bitcoin‘e dönüştürebilecekler.

Post AG tarafından yayınlanan duyuruya göre bu hizmetin kısa süre içerisinde tüm ülke genelinde uygulanması planlanıyor. Post AG ayrıca bu hizmetin yalnızca Bitcoin ile kısıtlı kalmasını istemiyor ve Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash ve XRP gibi kripto paraları da desteklemeyi planlıyor.

Lihtenştayn’ın resmi posta idaresi, bu hizmeti sunabilmek için İsviçre merkezli bir Blockchain şirketi olan Vardex Suisse AG ile işbirliği yaptı. Post AG tarafından yayınlanan basın duyurusuna göre ilgili kripto para hizmetlerinin diğer parasal işlemlerden pek bir farkı olmayacak.

Lihtenştayn ve İsviçre gibi ülkeler kripto para ve Blockchain alanlarında hızla büyümeye devam ediyorlar. Lihtenşayn Başbakanı Adrian Hasler bundan bir süre önce ülkenin Blockchain’e özel düzenlemeler hazırlayacağını söylemişti. Lihtenştayn ayrıca ilk kripto para düzenlemelerini 2018’in başında tamamladı.

İsviçre ise özellikle “Kripto Para Vadisi” adıyla tanınan Zug kenti aracılığıyla bu alanlarda büyümeye ve çeşitli kripto para şirketlerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Bu iki ülke kripto para ve Blockchain alanlarının yanı sıra genel olarak fintech sektöründe epey yenilikçi adımlar atıyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment