Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Lionel Messi “Yüklü Miktarda” PSG Token Aldı

Paris Saint-Germain (PSG) perşembe günü yaptığı duyuruda Lionel Messi’nin kulüple imzaladığı sözleşme kapsamında tam sayı vermemekle birlikte “yüklü miktarda PSG Fan Token’ı aldığını” açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Barcelona’dan ayrılarak Paris Saint-Germain ile iki yıl artı bir yıl opsiyonlu sözleşme imzalayan Lionel Messi, Fransız kulübün Socios.com ile iş birliği yaparak geçen yılın başında piyasaya sürdüğü Paris Saint-Germain Fan Token adlı kripto para ile ödeme aldı.

Kulübün taraftarlarına PSG’yle ilgili çeşitli kararlarda söz sahibi olma imkanı sunan Paris Saint-Germain Fan Token’ın günlük ticaret hacminin, Messi’nin kulübe transfer olmasından önceki günlerde 1.2 milyar dolar seviyesini aştığı belirtildi.

Lionel Messi’nin, Paris ekibiyle yaptığı anlaşma kapsamında yıllık 35 milyon euro kazanacağı ve buna ek olarak 35 milyon euro da imza parası alacağı açıklandı.

Chiliz ile Socios.com’un CEO’su olan Alexandre Dreyfus, Messi’ye yapılacak ödemenin bir kısmının fan token ile yapılacak olmasıyla ilgilli, “Ben bunun yeni bir trendin başlangıcı olabileceğine inanıyorum.” dedi.

Yakın zamanda kendi dijital parasını piyasaya süren Fenerbahçe SK’nin başkanı Ali Koç, geçen hafta düzenlenen basın konferansında kulüp maaşlarının bir kısmının Fenerbahçe Token ile ödenmesinin ihtimaller dahilinde olduğunu açıklamıştı.


Görsel: Lionel Messi, PSG formasıyla (©C. Gavelle/PSG, görsel Koin Bülteni tarafından değiştirilmiştir)
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!