Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Litecoin 8.Yılını Kutluyor!

Kripto para piyasasının en büyük ağlarından biri olan Litecoin bugün sekizinci yılını doldurdu.

“Bitcoin’in alternatifi” olarak ortaya çıkan ve günümüzde de sıklıkla Bitcoin ile kıyaslanan Litecoin bu sekiz sene içerisinde en büyük kripto paralardan biri haline gelmeyi başardı.

Sekizinci Yılı

Litecoin ekibi bundan yıllar önce Bitcoin ağındaki bazı eksikliklerden rahatsız olmuş ve kendi ağlarını oluşturmaya karar vermişlerdi.

Bu kararın üstüne bundan tam sekiz yıl önce, Ekim 2011’de Litecoin adlı projeyi kurdular. Litecoin aradan geçen bu sekiz yıl içerisinde piyasanın en büyük kripto paralarından ve Bitcoin’in en büyük rakiplerinden biri olmayı başardı.

Litecoin’in kurucusu Charlie Lee, bugüne özel olarak paylaştığı gönderide Litecoin’in sekiz yıldır sorunsuz bir şekilde çalıştığını ve ağın bir an bile duraksamadığını vurguladı. Lee ayrıca Litecoin ile şu ana dek toplamda 500.000.000.000 dolar değerinde işlem yapıldığını söyledi.

Genel Bakış

Litecoin ekibi bundan sekiz yıl önce Bitcoin ağında bir hard fork yaparak Litecoin’i oluşturmuşlardı.

Litecoin ekibi bu yeni ağda Bitcoin’den farklı olarak blok üretim süresini 2.5 dakikaya düşürdü, toplam arz miktarını artırdı ve daha farklı bir hash algoritması kullanmaya başladı.

Özellikle 2017’de büyük ilgi görmeye başlayan Litecoin o dönemlerde piyasanın en büyük beş kripto parasından biri haline geldi. 2017 yılı genelinde 45-60 dolar aralığında ilerleyen LTC fiyatı Aralık 2017’ye gelindiğinde 370 dolara kadar çıkmış ve kendi rekorunu kırmıştı.

Litecoin 2017’den sonra piyasadaki diğer pek çok kripto para gibi değer kaybetti ve yeniden 50 dolar seviyesine düştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment