Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Litecoin Ağında Kazım Gücünün Düşmesinin Sebebi Ne?

Litecoin için bu yılın gerçekten de çok hareketli geçtiğini söylemek pek de yanlış olmaz. Diğer birçok alt koin gibi 2018 yılında çok ciddi bir düşüş yaşayan LTC, daha sonra bu yıla ise çok iyi başladı ve neredeyse üç kata varan bir artış yakalayarak, yatırımcısını mutlu etmeyi başardı.

Tüm bunlara ek olarak Litecoin’de, tarihin ikinci blok ödülü yarılanması yaşandı ve bu durum da kripto para sektörünün gündemini uzunca bir süre meşgul etti. 6 Ağustos tarihinde yaşanan bu olay sonrasında LTC’de blok ödülü 25 LTC’den 12.5 LTC’ye kadar düştü.

Bu durumun da ağdaki kazım gücü olarak ifade edilebilecek olan hash rate’e olumsuz yansıdığı ifade ediliyor. Halving’den bu yana bu alanda ciddi bir düşüş yaşanıyor. Örneğin blok ödülü yarılanmasının gerçekleştiği tarihte 444 Th/s olan kazım gücü, şu an için ise 321 TH/s’ye düşmüş durumda. Bu da, yaklaşık yüzde 28’lik bir düşüş yaşandığı anlamına geliyor.

Otoriteler, blok ödülü yarılanmasının bu alanda elbette katkısı olabileceğini ifade etse de, aynı zamanda fiyat konusunda yaşanan düşüş ya da katılığın da kazım gücünün düşmesine etki edebileceğine vurgu yapıyor. Litecoin, şu anda ise 72 dolardan alıcı buluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment