Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

CoinMarketCap, Yeni Derecelendirme Sistemi İçin Kasım’ı Bekliyor

Kripto para sektörünün en büyük veri platformu olarak gösterilen ve birçok kişinin Bitcoin ve diğer kripto para fiyatları için uğrak noktası haline gelen Coin Market Cap, bilindiği gibi bir süredir yeni bir derecelendirme sistemi üzerinde çalışıyordu.

Özellikle esasında düşük hacme sahip olan borsaların bot ve çeşitli diğer yazılımları kullanarak bu alanda kendisine avantaj sağlamaya çalışması sonrasında kripto para sektörünün bu duruma tepki göstermesi, Coin Market Cap’i bu alanda harekete geçirmişti.

Birçok rapor ve analizde de, kripto para borsalarının büyük bir çoğunluğunun hacminin fake ve şişirilmiş olduğu yorumları yapılmıştı. Bu konuyla ilgili olarak DATA adı verilen bir organizasyon kuran firma ise, bu noktada daha gerçekçi ve şeffaf bir veri paylaşımı sunmayı amaçlıyor.

Bu DATA platformunun şu aşamada en dikkat çeken üyeleri ise Binance, Bittrex, Huobi ve OKEx olarak biliniyor.

Firmanın bu alanda bundan sonraki dönemde daha iyi bir çalışma yapacağı da ifade ediliyor. Coin Market Cap’in bahsi geçen borsalara ek olarak diğer borsalar ile de çalıştığı ve bu sistemi Kasım ayında faaliyete geçirmeyi planladığı da ifade ediliyor. Bakalım DATA, beklenen etkiyi yapabilecek mi?

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment