Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Litecoin Cash Çıktı Ama Rağbet Görmüyor

Litecoin blok zincirini bölerek yeni bir kripto para yapma fikri teknik bir aksaklık yaşanmadan geçtiğimiz hafta sonu başarıyla tamamlandı, ancak pazar bu yeni koini pek de benimsemiyor.

Halen sadece 3.5 $ dan işlem gören, 800 bin dolarlık hacimle litecoin cash (LCC), resmi litecoin projesindeki fiyatın neredeyse sadece yüzde 2sinde değer görüyor. Litecoin dünyanın en büyük beşinci kripto parası ve 800 milyon dolarlık hacme sahip.

Fiyat hareketine ilişkin olarak, sönük kalan bu fiyatlandırma da dikkat çeken bu başlangıcı takip ediyor

LCC 1.40 $ civarında açıldı ve 20 Şubatta 9.25$a yükseldi, bu da CoinCodex’e (bu projeye veri sağlayan tek tük sitelerden biri) göre yüzde 560 artış demek.  Litecoin bu yükselişten fayda sağlasa bile, yatırımcılar litecoin cashi kendi blok zincirini kopyalamadan ve litecoini olan herkese ücretsiz token teklif etmeden önce bölünme sonrası kazanç sağlayabilmek için tercih etmişti.

Ancak, halihazırdaki kitlesine rağmen, LCC’yi desteklemeye yönelik herhangi büyük bir borsa duyurulmadı.

YoBit’te şuan işlem gören ve litecoin cash’in sitesinde Mercatoc ve Trade Satoshi borsalarında işlem göreceğine dair bilgi geçse bile henüz resmi olarak entegre edilmiş değil.

Öyle görünüyor ki isim seçimi onları geride tutan en büyük etken olmuş. Litecoin’in yaratıcısı Charle Lee, ilk önce eleştirisiyle ortaya çıktı, Litecoin cash’in geliştiricileri bile ismin anlamının ilgiyi üstlerine çekmek için seçtiklerini kabul ettiler. (Cash kelimesinin kullanımı kullanıcılar arasında projenin teknik yol haritası üzerinde büyük bir ayrıma yol açan bitcoinden üretilen bitcoin cashi hatırlatıyor)

Kripto pazardaki liderler LCC ile haşır neşir olacak mı yoksa Bitcoin Gold’un (Bitcoin’den çıkan, yatırımcılar arasında çok az bir sevgi gören başka bir kripto para) yaşadıklarını tekrar mı yaşayacağız, zaman gösterecek.

Ancak şimdiden unutulmuş ve bir heves olarak ortaya çıkmış bir koin olacağa benziyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • bareushi
    Posted 25 Şubat 2018 - 15:03 15:03

    ne kadar çok altcoin türerse btc ye talep azalır demektir

Leave a comment