Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kanada’daki TD Bank Kredi Kartı İle Kripto Para Almayı Yasakladı

Dünya çapındaki birkaç büyük banka yakın zamanda müşterilerinin kredi kartları ile kripto para almalarını yasaklamıştı. Bu bankaların arasına bir yenisi daha katıldı. Kuzey Amerika’nın en büyük bankalarından biri olan Toronto-Dominion Bank (TD), 23 Şubat Cuma günü müşterilere yolladığı e-posta ile kredi kartı ile kripto para satın alımlarını yasakladığını duyurdu.

Kanada’da böyle bir yasağı yürürlüğe koyan ilk büyük banka olan TD’nin temsilcilerinden biri bankanın “müşterilere ve bankayı hizmet edebilmek ve bunları koruyabilmek adına” politikalarını ve güvenlik önlemlerini düzenli olarak gözden geçirdiğini belirtti.

TD’nin aldığı bu kararın emsallerine Dünya’nın farklı yerlerindeki birkaç büyük bankada rastlayabiliyoruz. Bankaların kapılmaya başladığı bu “yasak dalgası” ilk olarak 3 Şubat’ta ABD’li devler J.P. Morgan Chase, Bank of America ve Citigroup ile başladı. Bu bankaları daha sonradan, 5 Şubat’ta, Birleşik Krallık’ın en büyük bankası olan Lloyds Banking Group takip etti. 6 Şubat’ta Avustralya’daki, Güney Afrika’daki ve Birleşik Krallık’taki Virgin Money, geçtiğimiz hafta ise Citibank India. Citibank India’nın aldığı karar diğer bankalardan biraz ayrılıyor. Diğer bankalar yalnızca kredi kartı ile kripto para alımını yasakladılar ve banka kartı ile almaya karışmadılar ancak Citibank India hem kredi kartı hem banka kartı kullanımını yasakladı.

23 Şubat’ta The Globa and Mail tarafından yapılan habere göre Royal Bank of Canada, kripto para alımı için kredi kartı ve banka kartı kullanımına izin verdiğini belirtti ancak müşterileri “geri ödeyemeyecekleri kadar büyük borçlara sokabilecek” yüksek riskler konusunda uyardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment