Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bank of America ve JP Morgan, Kredi Kartı ile Kripto Para Alımını Yasakladı

Bank of America ve JP Morgan bankaları, müşterilerinin kredi kartı ile Bitcoin alımını yasaklayacaklarını açıkladı.

Bugün Amerikan basınında yer alan haberlere göre, JP Morgan’ın bu yasağa bugün başlaması beklenirken, Bank of America’nın da dün itibariyle yasağı yürürlüğe koyduğu belirtildi. Yasağın başlaması ile birlikte, birçok bilinen kripto para borsalarına kredi kartları kullanılarak yapılan aktarımlar bloke edilmeye başlanacak.

Bank of America’nın yasağının yalnızca kredi kartları ile sınırlı olacağı belirtilirken, banka müşterilerinin ATM ya da banka kartı kullanarak Bitcoin almalarının önünde herhangi bir engel bulunmadığı da belirtildi.

Kara para aklama konusunu çözebilmek için böyle bir hamle yaptığı belirtilen Bank of America’nın, bu hamlesiyle kredi çalan hırsızların da buradaki limitleri kullanarak Bitcoin almasının önüne geçmek istiyor.

Aynı JP Morgan gibi, Bank of America yetkilileri de, son dönemde artan kripto para yatırım çılgınlığının müşterilerini etkilemesini istemiyor. Özellikle Bitcoin’i kısa sürede para katlama aracı olarak gören tecrübesiz yatırımcıların, karşılayabileceğinden daha çok miktarı kripto paralara yatırmasının önüne geçmek isteyen bankalar, bu şekilde müşterilerini de bir nevi koruma altına almış olacak.

Bank of America’nın bu hamlesinden önce de ünlü kripto para borsası Coinbase’den yapılan açıklama ile bankaların, kredi kartı kullanılarak alınan kripto para alış verişlerinde çok ciddi komisyon aldığı belirtilmişti.

Dünyaca ünlü bankaların, hükümetlerin ve diğer önde gelen kuruluşların kendileri ve müşterilerini korumak amacıyla yaptığı bu ve buna benzer uygulamalar, şu anda kripto para piyasasında ciddi düşüşün, ana sebeplerinden biri olarak gösteriliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment