Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Santander 4 ülkede, Ripple Destekli Bir Uygulama Sunacak

Santander Bankası’nın İngiltere şubesi, cuma günü şirketin dağıtık hesap defteriyle desteklenmiş bir uygulamanın duyurusunu yapmasıyla beraber, Ripple şu ana kadarki en büyük müşterisini edinmiş oldu.

Finextra‘ya göre, banka 10£ ile 10.000£ (14$-10.000$) arasındaki ödemeler için Apple Pay ile iş birliği yaptı ve 18 aydır çalışanlarıyla birlikte uygulamayı yönetiyordu. Şirketin 2017 kazanç sunumuna göre, uygulama İspanya, Brezilya, İngiltere ve Polonya’da kullanıma sunulacak.

Sunuma bakılırsa, müşterilerin aynı gün içindeki sınır aşırı ödemelerini bir dakikadan daha kısa bir süre içinde yapmaları kolaylaşacak. Uygulama ayrıca bir sanal cüzdan, kişisel finans yöneticisi sağlayacak ve kişiden kişiye yapılan ödemelerde yardımcı olacak.

Santander sözcüsü olan Ovidio Cordero, “Bu projeyi birkaç ay içinde faaliyete geçirmeyi planlıyoruz ve projemizde xCurrent’i kullanacağımızı teyit etmekteyiz.” dedi.

Ripple’ın xCurrent ürünü, şirketin yerel para birimi olan XRP’yi kullanmıyor.

Ripple CEOsu Brad Garlinghouse bu girişimi, uygulamanın bu yılın ilk çeyreğinde kullanıma sunulacağını belirterek Twitter’da takipçilerine duyurdu.

Bir Milyarlık Rezerv

Öte yandan, güncel piyasa fiyatlarına göre Ripple geçtiğimiz ay 1 milyar dolarlık rezervinden 84 milyon dolar harcadı.

Şirketin geçen ay erişimi olduğu 1 milyar dolardan kalan 900 milyon dolar Ocak sonunda emanet kasasına geri girdi. Fonlar 756 milyon dolar değerindeki 900 milyon XRP ile iki işlem halinde aktarıldı.

Şirket akıllıca sağlanmış bir dizi bağlantılar aracılığıyla emanet kasada, gelecek 4 yıl için 51 milyar dolar değerinde 61 milyar XRP bulunduruyor.

Ripple’ın emanet kasa çalışması XRP’ye olan güveni artırmak için geliştirildi. Ripple’in kendi varlıklarından ötürü, paralara erişimin sınırlanması büyük çapta para yığılmalarını önlemiş oldu.

Her yıl, dahili kullanım için şirkete 1 milyar XRP ayrılıyor. Geçmişte Ripple her ay ortalama 300 milyon XRP kullanıyordu fakat şimdi en azından bu veriye göre, rezervdeki paranın daha azına ihtiyaç duyulduğu görülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment