Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rusya Kripto Paraları Tek Başına Düzenlemek İstemiyor

Yerel iş gazetesi Vedomosti‘nin 2 Şubat’ta yaptığı habere göre Rusya başbakanı Dmitri Medvedev kripto para düzenlemelerinin yalnızca tek bir ülkede değil, Avrasya Ekonomik Birliği bünyesinde yer alan her ülkede ortak şekilde yapılması gerektiğini düşünüyor.

Kazakistan’ın Almatı kentinde gerçekleşen “Küreselleşme Çağında Dijital Takvim” adlı konferansta başbakan Medvedev kripto paraların özellikle de Ermenistan, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan ve Rusya katılımından oluşan AEB başta olmak üzere tek bir ülke içinde değil, uluslararası bir ölçekte düzenlenmeleri gerektiğini söyledi.

“Bu (kripto paraları düzenleyecek) yasaları tek bir ülkede uygulamak imkansız. Yaklaşımımız, Birlik (AEB) düzeyindekine benzer olmalıdır.”

Vladimir Putin Aralık 2017’de yeni, milletler arası bir kripto paranın AEB ve BRICS ülkeleri dahilinde kabul edilmesini önermiş, bu şekilde dahil piyasalarda Blockchain ve akıllı kontrat teknolojilerinden faydalanılabileceğini söylemişti.

Medvedev yalnızca AEB’yi baz alarak konuşmuş olsa da bu “milletler arası kripto para düzenleme” modelinin yalnızca Blockchain protokolü sınırları içinde değil, ödeme hizmetleri sınırları içinde de ele alınması gerektiğini tekrarladı.

“Ne olursa olsun, yalnızca ulusal modellerle kısıtlı kalmamalıyız. Meslektaşlarım burada kripto paraların ödeme için kullanılabildiklerini söyledi. Ekonomilerimiz birbirine böylesine güçlü ve yakından bağlı olduğu için buna temkinli yaklaşalım.”

Mart 2017’de başbakan Medvedev, Komünikasyon Bakanlığı ve Ekonomik Büyüme Bakanlığı’nı, Blockchain teknolojisinin devlet amaçları doğrultusundaki potansiyel kullanımlarını araştırmak ile görevlendirmişti.

Ocak ayındaki Gaidar Forum’unda ise Medvedev kripto paraları en nihayetinde ortadan kalkacak bir ekonomik balon oldukları yönünde eleştirmiş, Blockchain teknolojisinin ise kullanılmaya devam edeceğini söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment