Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Vladimir Putin Blockchain Yarışını Kazanmak İstiyor

Vladimir Putin Pazar günü Rusya’nın en büyük bankası olan Sberbank‘ın başkanı Herman Gref’in de bulunduğu toplantıda, Blockchain teknolojisinin önemine değindi.

Rusya Geri Kalamaz

Blockchain teknolojisinin Sberbank’in sunduğu hizmetlere entegre edileceğini söyleyen Gref, Putin’e Rus hükûmetinin Blockchain teknolojisini eğitim ve profesyonel gelişim gibi alanlarda kullanmasını önerdi.

“Bu alanda profesyonellere ihtiyaç duyulduğunu” söyleyen Gref, dijital paraların gelişimini engellemeyecek, “son derece dikkatli düzenlemelerin” yapılması gerektiğini söyledi. Gref:

“Temkin gerekiyor ancak bu konuda düzenlemelere ihtiyacımız olduğu çok açık çünkü bu teknolojinin etkisi çok büyük.”

Gref’in söylediği tüm bunlara “iyi” diye yanıt veren Putin, Rusya’nın Blockchain teknolojisinde neden kendini geliştirmesi gerektiğine değindi:

“Ülkenin çalışanları ve vatandaşları sorabilirler: Tüm bunlara niye ihtiyacımız var? Petrolümüz, gazımız, kömürümüz, her türlü madenimiz var… her şeyimiz! Ancak daha da ileriye gitmeliyiz. İhtiyacımız olan şey budur.”

Putin daha sonradan adını vermediği bir Arap ülkesindeki eski bir petrol bakanının, ortaya çıkan yeni teknolojilerin değerini anlatmak için kullandığı Taş Devri benzetmesinden bahsetti. Benzetme şu şekilde:

“Taş Devri taşlar azaldığı için bitmedi. Yeni teknolojiler ortaya çıktığı için bitti. Ve şimdi Dünya’da yeni teknolojiler ortaya çıkıyor.”

Putin, bu teknoloji yarışında “geride kalanların”, Blockchain teknolojisini erkenden benimsemiş olan liderlere bağlı olmak zorunda kalacaklarını söyledi. Putin, “Rusya’nın buna izin veremeyeceğini” de söyledi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment