Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Citibank Hindistan Kripto Para Alımında Banka ve Kredi Kartlarını Yasakladı

Son zamanlarda birkaç büyük banka müşterilerinin kredi kartı kullanarak kripto para ticareti yapmalarını yasakladı. Bu bankaların arasına yeni birisi daha eklendi: Citibank Hindistan. Citibank Hindistan diğer bankalara göre yasağı bir tık daha katı uyguluyor olacak. Diğer bankalar müşterilerin kredi kartı ile kripto para almasını yasaklayıp, banka kartı ile yapılan kripto para ticaretine karışmazken Citibank Hindistan hem kredi kartlarını hem banka kartların yasakladı.

Citibank Hindistan’ın 13 Şubat’ta müşterilere yolladığı e-posta şu şekilde:

“Hem küresel hem de Hindistan Rezerv Bankası’nın da dahil olduğu yerel ölçekte duyulan endişeler; Bitcoin, kripto para ve dijital para ticareti yapmak ile ilişkilendirilen ekonomik, finansal, işlemsel, yasal, müşteri koruma ve güvenlik riskleri göz önünde bulundurulduğunda Citi Hindistan, bu gibi Bitcoin’lerin, kripto paraların ve dijital paraların satın alımında ya da ticaretinde kredi veya banka kartlarının kullanılmasına izin vermemeyi seçmiştir.”

Citibank Hindistan, geçtiğimiz hafta kredi kartı ile kripto para alımını yasaklamış olan Citigroup’un bir yan kuruluşu. Citigroup’un aldığı yasaklama kararı JP Morgan Chase ve Bank of America ile birlikte geldi. Bu kurumlardan daha sonra ise Lloyds Banking Group ve Virgin Money kredi kartı ile kripto para alımını yasakladı.

Hindistan hükûmeti kripto paralara ve özellikle Bitcoin’e karşı nasıl bir tavır takınacağı konusunda hala daha net bir karara varmış değil. Ülkenin Maliye Bakanı, Aralık 2017 zamanlarında Bitcoin’e “ponzi” demiş olsa da bazı yetkililerin olumlu yorumlar yaptıklarını görebiliyoruz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment