Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Litecoin CEO’sundan Bitcoin Cash Hakkında Yorum

Litecoin CEO’su Charlie Lee tartışmalı Bitcoin ayrılığının pozisyonundaki etkisini CNBC ile paylaştı.

Röportajda, Bitcoin Cash’in hızla büyüyen alternatif kripto paralar içinde sıkıntı ve endişe yaratmaması gerektiğini dile getirdi. Litecoin’in bu karışıklık içinde ne rol oynacağı sorulduğunda ise, Lee ayrılmanın Litecoin yerine Bitcoin için daha büyük bir sorun oluşturduğunu söyledi.

Charlie Lee sözlerine:

“Bu durum, Litecoin için bir tehlike yaratmıyor ancak Bitcoin için kafa karışıklığı oluşturmuş durumda.”

diyerek devam etti.

Litecoin Avantajı

Lee bu sırada, birçok kripto paranın resmin içinde yer almasıyla birlikte Litecoin’in avantajlarını paylaştı. Litecoin’in Bitcoin ya da diğer dijital paralara rağmen neden tercih edilmesi gerektiği sorulduğunda Lee, Litecoin’in Bitcoin’e göre verimliliğinin altını çizdi.

Litecoin’in daha az işlem ücreti aldığını ve daha hızlı işlem yapma imkanı sunduğunu tekrarladı. Böylece, Litecoin’in günlük alışverişler için ne kadar ideal bir kripto para olduğunu söyledi.

“İnsanların Bitcoin yerine Litecoin kullanmasının sebebi günlük alımlardaki işlem ücretinin düşük olması ve hızlı ödeme imkanı sağlamasıdır.”

“Bankalar birbirlerine milyonlarca dolar göndermek isterse Bitcoin kullanmaları gerek. Bir ev ya da araba satın almak istiyorsanız da Bitcoin kullanmalısınız. Fakat günlük alışverişler için Litecoin ve diğerlerini kullanmalısınız.”

Bitcoin Hala Ana Dijital Para Olarak Düşünülüyor

Litecoin ile ilgili bilgiler verirken, Charlie Lee aynı zamanda Bitcoin’in hala en önemli sanal para birimi olarak düşünüldüğünü belirtti. Çok sayıda dijital para biriminin yanı sıra, en önemli olanlarının Bitcoin, Litecoin ve Ethereum olduğunu söyledi ve günün birinde resmi para yerine geçeceklerse bunlardan birinin kabul görmesinin mümkün olduğunu belirtti.

Bitcoin’in kripto paraların altını olduğunu söylerken Litecoin’in gümüş olduğunu söyledi.

Ayrıca:

“Bitcoin her zaman için herkesin bildiği en önemli para birimi olmaya devam edecek. Fakat ben, Litecoin’in günlük alışverişlerde kullanılarak Bitcoin’in yanında yer almasını istiyorum.”  dedi

Kripto Paraların Düzenlenmesi

Son zamanlardaki hükümet uygulamasını göz önüne alırsak, ICO’nun SEC’in bir parçası olarak düzenlenmesi ile birlikte Lee dijital paraların düzenlenmesinin beklendiğini söyledi. Alınan bu kararı olumlu karşıladığını belirtirken, bu tür düzenlemelerin yasadışı aktiviteleri engelleyebileceğini söyledi.

“Düzenlemelerin gerçekleşmesini bekliyorduk. Bu oldukça iyi bir durum. Bu şekilde piyasadan hackerları ve dolandırıcıları atabiliriz.”

Litecoin’e Artan İlgi

Litecoin’in hala bir alternatif para birimi olarak değerlendirilmesinin yanı sıra, Kanada, Birleşik Krallık ve diğer ülkelerde artan Litecoin ATM’leri ile ilginin arttığını söyledi.

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment