Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Cash Piyasa Hacmi Büyümeye Devam Ediyor!

Bitcoin Cash, piyasanın en büyük işlem hacmine sahip 3. birimi olmayı başardı

Bitcoin Cash, 1 Ağustos‘un ardından henüz daha 24 saat geçmişken piyasa hacmi 9 milyar $‘ı geçti ve tüm borsalardaki piyasa hacmiyde Bitcoin ve Ethereum’un ardından 3. sıraya yerleşti.

Bitcoin 44 milyar $ ile hala 1.liği elinde tutarken 2. sırada Ethereum 20 milyar $ ile yerini sağlam bir şekilde koruyor.

2 Ağustos Piyasa Durumu
2 Ağustos Piyasa Durumu

Gerçekleşen ufak çatallanma

Bitcoin’in çatallanması olayı yıllardır şiddetli bir şekilde tartışılıyorken gerçekleşen Bitcoin Cash çatallanması aslında oldukça küçük bir olaydı. Bir çok madencilik havuzu ve borsa tarafından kabul edilmeyen bu forkun ardından Bitcoin Cash, Bitcoin blockchainin sadece %2’si boyutunda bir hash gücü ile üretiliyor.

Ancak gerçekleşen olay Bitcoin çatallanması olduğu için Bitcoin Cash ve Bitcoin’in paylaştığı ortak bir işlem geçmişi de mevcut ve bu yüzden tüm Bitcoin kullanıcıları, sahip oldukları miktarda Bitcoin kadar Bitcoin Cash’e de sahip oldular.

Diğer Fırsatlar

Bitcoin gerçekleşen bu olayla bağlantılı olarak stabil halde kalmayı başarmışken bir çok analist Bitcoin fiyatlarının biraz da olsa düşüş göstereceğine ve Bitcoin sahiplerinin bu şekilde ekstra olarak sahip oldukları Bitcoin Cash ile birlikte yine mevcut bakiyelerine sahip olacaklarını ön görüyor.

Avustralya’lı kripto para borsalarından birinin girişim ortağı Quinn-Watson, yaptığı açıklamada:

“Bitcoin’in değer kaybı önümüzdeki 36 saat içerisinde %10-15’ten fazla olmayacak. Bu süreçte Ethereum ve Bitcoin’e para akışı devam edecek ve bence bu heyecan piyasaya yatırım yapmak isteyen bir çok kişiyi de getirecek.”

sözlerine yer verdi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment