Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Litecoin Ekosistemi Agresif Şekilde Büyümeye Devam Ediyor: Surf Air’den LTC Hamlesi

Bitcoin‘in altınının, gümüşü” olarak görülen Litecoin, kurucusu Charlie Lee ve Litecoin topluluğunun diğer üyeleri sayesinde büyümeye devam etmekte. Litecoin artık New Jersey içerisindeki çoğu restoran ve Litecoin kabul eden bir çok mağaza tarafından ödeme yöntemi olarak kabul edilmekte. Litecoin’in 2018 senesi içerisinde başlattığı ”PayWithLitecoin” hareketi hala etkilerini göstermeye ve LTC ödemesi kabul eden işletme ağını büyütmeye devam ediyor.

Litecoin’i yaratma süreci hakkında bir röportajda konuşan Lee, konu hakkında şunları ifade etti:

”Litecoin’in, Bitcoin’i iyi bir ‘sağlam para’ şeklinde desteklediğini ve tamamladığını görüyorum. Birisi dijital altın iken diğeri dijital gümüş görevi görüyor. Bu yüzden Litecoin daha ucuz ve Bitcoin’den daha da hızlı. Bitcoin içerisinde kimse yönetme lüksüne sahip değilken, Litecoin içerisinde ben varım ki bu hem iyi he de kötü.”

New Jersey içerisindeki mağaza ve restoranların yanı sıra, Surf Air firması da Litecoin ve Bitcoin’in havayolu seyahatleri için ödeme yöntemi olarak kabul edileceğini açıkladı. Söz konusu haber resmi Twitter hesabından da duyuruldu.


Bunun yanı sıra geçtiğimiz günlerde 62 milyon dolarlık bir işlem gören Litecoin ağı, söz konusu işlem için sadece 0.50 dolarlık bir komisyon gerektirmesiyle de haberlerin gündemine oturmuştu. Bütün bunlara rağmen Çarşamba günü yaşanan düşüşten etkilenmekten kurtulamayan Litecoin, basın saatine göre %13.54′lük düşüş ile 42 dolardan işlem görmekte.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment