Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Litecoin Halving Sonrası Düşüşte: Fiyat Yakın Gelecekte Ne Olacak?

Kripto para piyasasının köklü altcoin’i Litecoin (LTC), halving (yarılanma) sonrasında yaşadığı ciddi düşüşle dikkat çekerken gözler bundan sonraki sürece çevrildi.

Litecoin’in halving işlemi 3 Ağustos günü tamamlandı ve madencilere blok başına verilen ödül 12,5 LTC’den 6,25 LTC’ye düşürüldü. Halving işleminin ardından hızla değer kaybeden Litecoin, son 1 hafta içerisinde %9 düşüş yaşadı. Bununla birlikte geçmiş halving periyotlarına bakıldığında Litecoin’in daha fazla düşebileceğine dair bir tablo yatırımcıları satış baskısına itti.

Yaşanan beklenti atmosferinin etkisiyle 3 Temmuz günü 115 dolara kadar yükselen Litecoin, halvinge haftalar kala düşüşe başlayarak 32 dolar değer kaybetti ve yazım esnasındaki seviyesi olan 83 dolara kadar geriledi.

Litecoin’in son yarılanması 5 Ağustos 2019‘da gerçekleşti ve yarılanma sonrasında yaklaşık 4 ay boyunca kademeli olarak düşüş yaşandı. O dönemde ortalama 100 dolar olan Litecoin fiyatı halvingden sonra 26 dolara kadar düştü. Litecoin halving sonrası süreçte Aralık 2019‘a kadar 100 doların üzerine çıkamadı.

2020 yılına yükselişle başlayan Litecoin, yarılanmadan sonra gördüğü ilk boğa sezonunda tüm zamanların en yüksek seviyesi (ATH) olan 415 dolara ulaştı.

Benzer bir senaryonun bu sefer de yaşanması durumunda halving etkisiyle 115 dolar seviyesine kadar yükselen ve adeta “Beklentiyi al, haberi sat” durumu yaşayan Litecoin, 2024 yılına kadar zorlu bir sınavdan geçebilir.

Öte yandan bir önceki halving’de olduğu gibi önümüzdeki yıllarda yaşanacak olası bir boğa piyasasında Litecoin’in eski tepesini geçebileceği düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!