Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Litecoin Hashrate’i, İki Ayın En Düşük Seviyesinden Sonra Toparlanmaya Başladı!

Litecoin, iki ayın en düşük hashrate seviyesinden, saniyede 200 terahash oranına ulaşmayı başardı ve konu hakkında paniğe kapılan madencileri en azından geçici bir süreliğine rahatlattı. 13 Şubat 2019 tarihinde BitInfoCharts tarafından açıklanan verilere göre, Litecoin sonunda 200 th/s ortalamasını geçti ve basın saatine göre de 214 TH/s oranına sahip.

Bitcoin’in altınının gümüşü olarak bilinen Litecoin’in hashrate’i, yakın zamanda yaşanan fiyat artışından dolayı yükselmiş olabilir. Litecoin bir yıllık süre boyunca hashrate konusunda ciddi bir artış yaşamış ve 24 Nisan 2018 tarihinde yılın rekorunu kırarak 342.89 terahash’lik bir seviyeye ulaşmıştı. Söz konusu kripto para biriminin değeri aynı gün içerisinde 120.78 dolara kadar çıkmış ve hashrate ile fiyat arasındaki paralel dengeyi daha belirgin bir hale getirmişti.

Ancak bundan sonraki 8 ay boyunca dereceli olarak düşüş yaşayan hashrate, 146.21 terahash ile yılın en düşük seviyesine kadar gerilemişti. Aralık ayının üçüncü haftasında yaşanan bu gerileme, fiyatların 30 dolar altına indiği tarihlere denk gelmekte. Dip seviyeden yükselmeyi başaran LTC daha sonra fiyatın da artması ile birlikte Ocak ayının sonlarına doğru 200 TH/s’nin de üstüne çıktı.

Temel olarak Litecoin’in değeri ne kadar artarsa, bunun madenciliğini yapanların sayısı da artacaktır ve dolaylı yoldan ağın madencilik zorluğu da yükselecektir. Bu durum da madencilerin blok kazımı yapabilmesi için daha fazla hashrate’e ihtiyaç duymasını gerektiriyor ve fiyat ile hashrate arasındaki denge bu şekilde ortaya çıkıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment