Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Litecoin ve Dogecoin, Bitcoin Cash’den Daha Fazla İşlem Sayısına Sahip

Konu Bitcoin Cash olunca her zaman konuşulacak önemli noktalar oluyor. Piyasanın önemli kullanıcılarından Whalepool’a göre, BCH işlemler ve tacirler için uygun bir zincir değil. Aksine Bitcoin Cash’in işlem sayısı hem Litecoin hem de Dogecoin’den daha az. Böyle detaylar genelde yoruma açık olsa da gene de araştırılmaya değer.

Şu sıralar Bitcoin Cash’i küçümseyen pek çok insan mevcut. Bir çok insan böyle düşünmese bile, şu an için bu para biriminin pek çok avantajı bulunmakta. Whalepool Twitter hesabı ise pek BCH yanlısı gibi gözükmüyor ve bu durum bir kaç hafta önce attığı bir tweet ile kanıtlanmış oldu.

Daha Fazla İşlem Bitcoin Cash’in İşine Yarayabilir

Şu an için Whalepool hesabının iddiasına göre Bitcoin Cash’in çok az ağ işlemi bulunmakta. Bu işlem sayısı o kadar az ki Dogecoin ve Litecoin bile BCH’ye göre üstünlük kurmuş gibi görünüyor. Bu ilginç bir açıklama gibi görünse de aslında mantıklı bir yanı da var. Bu tabii ki Bitcoin Cash’in çok kötü bir halde olduğu anlamına gelmiyor ancak istatistikler genel olarak umulan gibi değil.

Whalepool bu rakamlar hakkında şu yorumda bulundu:

”Bu yaygaraya inanmayın… Hem Litecoin hem de Doge, Bcash’e göre daha çok işlem sayısına sahip. Yaptıkları bütün o ‘Bcash işlemler ve tacirler için uygun bir zincir’ konuşmalarına gelirsek de, Bcash Dogecoin’den bile daha az kullanılıyor.”

Bu rakamlar Mart 2018 için pek iyi gözükmese de, işler şu an için biraz değişmişe benziyor. Güncel rakamlara bakarak söyleyebiliriz ki Bitcoin Cash işlem hacmi bakımından neredeyse Dogecoin’i geçmeyi başardı. Ancak hala Litecoin’in bir hayli gerisinde. İlgi çekici olan nokta ise bütün bu kripto para birimlerinin aynı tarihler esnasında ani artışlar yaşamış olması.

Şimdilik ortalama olarak günde 20.000 işlemin biraz altında performans gösteren Bitcoin Cash, çok da kötü bir durum sergilemiyor. Litecoin ise yaklaşık 30.000 işleme sahipken, Dogecoin 20.000 sınırının burun farkıyla biraz üstünde yer alıyor. Bu bilgiler ise Bitcoin Cash’in diğerlerine kıyasla hala daha az kullanıldığını kanıtlıyor. Ancak bu tamamen kötü bir şey de sayılmaz. Bütün kripto para birimleri, beklendiği üzre, Bitcoin ile karşılaştırıldığında pek bir solgun durmakta.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment