Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Litecoin Yaratıcısı Bitcoin’in 2017 Yılındaki Fiyat Artışına ICO Patlamasının Sebep Olduğunu Düşünüyor

Litecoin‘in kurucusu ve Litecoin Foundation‘un yöneticilerinden olan Charlie Lee, yakın zamanda yapılan San Francisco Blockchain Haftasına katılan isimlerden bir tanesi oldu. Lee, geçtiğimiz yıl ciddi bir ICO patlamasının yaşandığını ifade etti. Başarılı kripto para figürü bunun yanı sıra Litecoin’in Bitcoin ile olan ilişkisine ve kripto para piyasasında yaşanması beklenen gelişmelere dair de ipuçları verdi.

Coinbase CEO’su Brian Armstrong geçmişte yaptığı açıklamalarda Bitcoin’in en önemli kripto para birimi olduğunu vurgulamıştı. Charlie Lee de geçmişte Coinbase’e katılma nedenleri arasında bunu gösterdi.

”2013 yılında Coinbase’e katıldığımda, bunu yapma sebebim Bitcoin’in temel koin olduğunu düşünmemdi. Bitcoin kabul görmeliydi ve bu yüzden Bitcoin’in kullanımını kolay yapmak benim için önemliydi.”

Lee bunun yanı sıra 2013-13 yıllarında yaşanan alt koin patlaması hakkında da konuştu ve bunu geçtiğimiz sene yaşanan ICO ve token patlaması ile ilişkilendirdi. Lee’ye göre geçtiğimiz yıl Bitcoin fiyatının 20.000 dolara çıkıp rekor kırmasının arkasındaki temel faktörlerden birisi de ICO’lar ve yaşanan ICO patlaması.

”İnsanlar bir tür kumar oynayıp para kazanmayı seviyorlar bu yüzden insanların ICO’ya sahip olmaları ve bu ICO’lara yatırım yapacak insanlar bulmaları çok kolay. Bence başka bir ICO patlaması daha olmayacak ama kripto para birimleri yakın gelecekte yaygın kullanım kazanacak. Herkes bunları ödemeler için kullanıyor, bu biraz zaman alsa da ileride olacak.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment