Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bir Ayda Dokuz Kat Büyüdü: Livepeer Nedir?

Livepeer (LPT), 2 Nisan’da OKEx borsasında listelendi ve fiyatı yükseldi. 3 Nisan’da ATH yapan Livepeer ve LPT token nedir?

Livepeer (LPT), aylık grafikte yüzde 926, iki haftalık grafikte yüzde 118 ve haftalık grafikte yüzde 73 oranında değer kazandı. Günlük kazancı yüzde 14 olan LPT, 3 Nisan’da 43,85 dolara çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü.

943 milyon dolarlık piyasa değeri bulunan LPT, piyasa değeriyle 100. sırada konumlanıyor. LPT’nin günlük işlem hacmi ise 54 milyon dolar seviyesinde.

livepeer
Kaynak

Livepeer ve LPT token nedir?

Livepeer, Ethereum blockchaini üzerine kurulu, geliştiricilerin merkeziyetsiz video yayınlamalarına olanak tanıyan bir altyapı platformudur. Livepeer, canlı yayınlar için uygun maliyetli ve verimli bir altyapı sunmayı hedefler.

Livepeer, internette canlı yayın yapmak için gereken altyapı ve bant genişliği için çeşitli şirketlere yapılması gereken ödemeleri veya üçüncü şahısların kontrolünü ortadan kaldırmayı amaçlar. 

Ağda staking ve video madenciliği yapılmaktadır. Video madenciliğinde, Livepeer ağında bir node çalıştırılır ve GPU ile LPT madenciliği yapılır. Verilere göre, ağda 70.000’in üzerinde GPU’ya erişim kapasitesi bulunuyor ve bu da Twitch, YouTube ve Facebook gibi platformlardaki canlı yayınlara altyapı sağlamak için yeterli kabul ediliyor.

LPT, ağın yerel tokenıdır ve ağ güvenliğini ve koordinasyonunu sağlamada, ağ içi işlemlerde kullanılır. Ayrıca staking ödülü olarak LPT token verilir. Bununla birlikte, ağın video uygulamaları için işlem ücreti ödenirken ETH kullanılır. LPT arzı ağın ekonomik yapı ve durumuna göre değişiklik gösterirken dolaşımdaki arzı 23 milyondur. LPT’yi listeleyen borsalar arasında; OKEx, Gate.io, MXC, Balancer, CoinBene, Uniswap, Sushiswap, BiKi, Hoo.com, Poloniex, 1inch, Bilaxy, Paraswap, ZB bulunmaktadır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!